JEDNO OD NAJLJUĆIH RIVALSTAVA U ENGLESKOJ ĆE PONOVO ZAŽIVETI: ''Svrake'' i ''crne mačke'' se sastaju prvi put još od 2016. godine

V.M.

06. 01. 2024. u 12:49 >> 12:50

U jednom od najisčekivanijih utakmica trećeg kola FA kupa Sanderlend će u ''Derbiju severa'' dočekati ljutitog rivala Njukasl. Meč se igra na ''Stadionu svetlosti'' sa početkom u 13:45.

ЈЕДНО ОД НАЈЉУЋИХ РИВАЛСТАВА У ЕНГЛЕСКОЈ ЋЕ ПОНОВО ЗАЖИВЕТИ: Свраке и црне мачке се састају први пут још од 2016. године

FOTO: Tanjug/AP

Ovo rivalstvo je poznato kao jedno od najvećih, kako u Engleskoj, tako i na svetu. Međutim, prvo zbog ispadanja Njukasla, a zatim i Sanderlenda iz Premijer lige nisu bili u prilici da se sastanu skoro punih osam godina, tako da navijači oba kluba sa velikim nestrpljenjem očekuju današnji obračun.

Poslednji meč odigrali su u martu 2016. godine na ''Sent Džejmsis parku'', remizirali su rezultatom 1:1, a vredi istaći da je gol za Njukasl postigao Aleksandar Mitrović koji je u 84. minutu  ''neutralisao'' pogodak Džermejna Defoa.

Iako je trenutno drugoligaš, Sanderlend bi trebao ući u ovaj derbi sa određenom dozom samopouzdanja jer je Njukasl u katastrofalnoj formi, a i tradicija je na strani ''crnih mačaka'' koje nisu izgubile od ljutitog rivala na poslednjih devet međusobnih duela.

Domaćin, za razliku od svog rivala koji je doživeo četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima, dočekuje ovaj meč u dobrom ritmu jer je na odličan način završio 2023. godinu.

Na poslednja tri duela ostvario je dve rutinske pobede nad Prestonom i Halom, a uz njih je podelio plen sa Roteramom i zahvaljujući toj dobroj formi pridružio se borbi za plasman u Premijer ligu i trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Čempionšipa.

Sa druge strane, teška vremena proživljava Njukasl kojem su povrede velikog broja ključnih igrača u potpunosti oskrnavile sezonu koja je trebala biti jedna od najzanimljivijih u skorijoj istoriji.

''Svrake'' su se nakon 20 godina vratile u Ligu šampiona i navijači su očekivali da će se njihovi miljenici boriti za vrh tabele Premijer lige i nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja, ali do toga nije došlo.

Novu godinu su dočekali kao sedmoplasirani u ligi, a u Ligi šampiona su zauzeli poslednje mesto u ''grupi smrti'', tako da na proleće neće nastupati u Evropi.

Glavni razlog lošim nastupima je skraćena rotacija i igrači na klupi jednostavno nemaju kvalitet da zamene odsustvne prvotimce poput Poupa, Viloka, Vilsona, Tonalija, Barnsa.... ali zdravstvena situacija se polako popravlja i vremenom možemo očekivati bolje igre od gostiju.

Zanimljivo je da i jedni i drugi igraju dosta slabo u FA kupu u proteklih par sezone, Njukasl je poslednja tri nastupa u najstarijem takmičenju na svetu završavao upravo u trećoj rundi, dok je Sanderlend poslednji put pred svojim navijačima u FA kupu slavio 2015. godine, a nakon toga je u čak sedam navrata bio bezuspešan (tri nerešena i četiri poraza).

U slučaju remija igrao bi se novi meč na kojem bi Njuka bila domaćin i zbog toga verujemo da će Sanderlend pokušati da reši pitanje plasmana u narednu fazu pred svojim navijačima, da se neće braniti već napasti i očekujemo da bude golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE OČEKIVAO OVO: Endi Marej traži da se zbog njega napravi presedan na Rolan Garosu