VUČIĆ ZA RTS IZ NJUJORKA: Ne isključujem da Grčka podrži rezoluciju (VIDEO)

Novosti online

21. 05. 2024. u 19:37 >> 19:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je za RTS iz Njujorka i rekao da ćemo se suprostaviti rezoluciji o Srebrenici.

ВУЧИЋ ЗА РТС ИЗ ЊУЈОРКА: Не искључујем да Грчка подржи резолуцију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Predsednik Vučić je danas u Njujorku imao niz sastanaka, sa zvaničnicima Rusije, Alžira, Egipta, UAE, Ugande, Svete Lucije, Sent Vinsenta i Grenadina...

On je ranije danas poručio da će se boriti i uzvratiti na svaki udarac, kao i da očekuje da će "nam neke zemlje zabiti nož u leđa" u četvrtak.

- Stižu predstavnici tri afričke zemlje, pa imamo naš štab, pa sa kineskim prijateljima - kaže Vučić za RTS.

- Nemamo šansu da pobedimo, neverovatne su stvari koje preduzimaju da ubede ljude. Argumentacije su im zastrašujuće. Veliki, silni, moćni misle da mogu kako hoće. Naše je da se suprotstavimo. Naše je da branimo zemlju.Biće još razočaranja za našu zemlju. Ne isključujem da Grčka podrži rezoluciju - rekao je Vučić.

- Mogao sam da izađem pred građane i kažem da smo pobedili, kao što su u prošlosti radili. Izabran sam da ne lažem narod. Gde inače piše da je moguća kolektivna odgovornost. Pitam vas ako je odgovornost individualna, protiv koga donostite rezoluciju. Sram vas bilo. Svi su pohapšeni i osuđeni ili će biti osuđeni - rekao je Vučić.

Kaže da je uveren da će narod biti ponosan.

- Mi nismo genocidan narod i to je jedino što žele da izvuku - rekao je Vučić.

Kaže da bi bilo smislenije da je Ruanda imala uvodnu reč, a ne Nemačka, ali da će Berlin dobiti odgovor Srbije.

Foto printskrin RTS

Rekao je i da je ironija što će baš Nemačka imati uvodno izlaganje i otvoriti raspravu.

- Kako je to čudno da nam Nemačka sudi svojim uvodnim izlaganjem. Ja neću da se borim za očuvanje fotelje, ja se borim za Srbiju - naglasio je predsednik Srbije.

Kaže da očekujemo manje od 100 glasova "za", a mnoge muslimanske zemlje neće ni ući na glasanje.

Predsednik Srbije je ponovio da je obećao da ćemo se boriti i to neće ostati bez rezultata.

- Biće i onih koji će nam posle objašnjavati da su glasali jer je to dobro za nas. Očekujte posle i detante i tvrdnje da su im Srbi najbolji prijatelji - rekao je Vučić.

Izjavio je da ničija nije do zore gorela i da će Rusi ići sa rezolucijom o genocidu nad sovjetskim narodom, a svaku od tih rezolucija će Srbija koosponzorisati.

- Neki su nas vratili 30 godina u prošlost, pa ćemo i mi njih 70 i nešto - kazao je on.

Dodaje da je sve drugačije kada je Kina protiv.

- Ja ću i večeras imati sa našim kineskim prijateljima večeru. Verujem i uzdam se u njihov glas protiv, kao što i oni uvek od nas mogu da čuju šta mislimo o Tajvanu - kazao je predsednik Srbije i objasnio da je Tajvan unutrašnja stvar Kine.

Ističe da će uzdignutog čela da hoda kroz UN.

- Iznenadiću vas sa još nekim sitnicama. Gde god da žive Srbi će biti ponosni na svoju zemlju i na svoje ime i prezime - rekao je Vučić.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet