BAJERN ISPRAVLJA KIKS IZ LAJPCIGA: ''Jarčevi'' naoštrili rogove protiv Verdera

M.T.

24. 01. 2023. u 15:45 >> 15:45

KELN je previše blizu opasne zone.

БАЈЕРН ИСПРАВЉА КИКС ИЗ ЛАЈПЦИГА: Јарчеви наоштрили рогове против Вердера

FOTO: AP/Tanjug

Nastavak sezone nije počeo po planu za Bajern, ali Bavarci imaju priliku da sve to isprave večeras od 20.30 kada na ''Alijanc areni'' u okviru 17. kola Bundeslige dočekaju Keln koji se raspucao u prethodnom kolu.

Bajern je bio u seriji od 10 pobeda u svim takmičenjima i nadali su se Bavarci da bi to mogli da nastave u prvom kolu drugog dela sezone u meču protiv Lajpciga. Međutim, tim koji je nekada vodio sadašnji trener Bajerna Julijan Nagelsman bio je rešen da zaustavi Bajern i u tome je delimično uspeo pošto je utakmica završena 1:1.

Iako je tim iz Minhena šesti put u sezoni propustio priliku da osvoji sva tri boda, to nije uticalo na njegovo prvo mesto na tabeli. Bajern ima 35 bodova, pet više od Ajntrahta iz Frankfurta, Union Berlina i Frajburga. Pred svojim navijačima Bajern nije izgubio više od godinu dana i to će biti dodatni adut Bavarca u meču protiv Kelna.

''Jarčevi'' su na prvom stepeniku u nastavku sezone silno obradovali trenera Štefana Bamgarta koji je sa zadovoljstvom mogao da gleda kako njegov tim uništava Verder. Već u 36. minutu je bilo 5:0 za Keln, da bi na kraju ''jarčevi'' ostvarili najubedljiviju pobedu u sezoni sa 7:1.

Ubedljivim trijumfom Keln je prekinuo niz od pet utakmica bez pobede u Bundesligi i sada je na 15. mestu sa 20 poena, jednim manje u odnosu na Verder i Bajer Leverkuzen.

''Jarčevi'' su samo pet bodova udaljeni od Štutgarta, prvog tima ispod crte i moraće da češće ponavljaju igre kao protiv Verdera kako ne bi dospeli u situaciju da se bore za opstanak. Protiv Bajerna će to međutim biti vrlo težak zadatak.

Jan Zomer debitovao je na golu Bajerna protiv Lajpciga i ostaće na gol-liniji, a zbog povreda Julijan Nagelsman, osim Manuela Nojera koji je zbog preloma noge završio sezonu, ne može da računa na Nusera Mazruija, Lukas Ernandeza, Sadio Manea i Buna Sara.

Trener Kelna Štefan Baumgart možda neće moći da računa na dvostrukog strelca u pobedi protiv Verdera Eljesa Škirija koji je zbog povrede članka zamenjen u 67. minutu, a ukoliko Tunišanin ne bude mogao da igra pridružiće se velikoj grupi povređenih igrača koju čine Mark Ut, Kristijan Pedersen, Luka Kilijan, Jan Tileman, Sebastijan Anderson i Florijan Dajc. Pored svih povređenih igrača, izostaće i Timo Hubers zbog bolesti.

Bajern je dominantan u odnosu na Keln sa devet pobeda u poslednjih deset mečeva, a ''jarčevi'' su jedini trijumf ostvarili u prijateljskom meču. Što se tiče Bundeslige, Keln je poslednji put savladao Bajern 2011. godine, odnosno nema trijumf već 16 mečeva protiv Bavaraca. U poslednjih deset mečeva ova dva tima samo jednom je bilo manje od tri gola na utakmici.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)