KLOPKA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Evo kako se Janik Siner sprema da na Rolan Garosu uzme Srbinu sve

Novosti online

22. 05. 2024. u 09:36

Novak Đoković na 37. rođendan izlazi na teren!

КЛОПКА ЗА НОВАКА ЂОКОВИЋА! Ево како се Јаник Синер спрема да на Ролан Гаросу узме Србину све

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser nije imao običaj da bude u ovo doba na šljaci, ali kako je naređao prilično loše rezultate od početka sezone, i u Monte Karlu i Rimu je odigrao tek šest mečeva na ovoj podlozi, stigao je u Ženevu gde će se sastati sa Nemcem Janikom Hanfmanom u drugom kolu.

Ovaj 32-godišnji Nemac je opasniji protivnik nego što njegov ranking na 85. mestu ATP liste govori. 

A za to vreme Janik Siner sprema paklen plan. Italijan cilja da posle Rolan Garosa postane prvi teniser sveta i prvi Italijan na čelnom mestu ATP liste, ali da bi se to desilo moraće da zaigra u Parizu. Bilo je mnogo neizvesnosti oko toga, Siner nije igrao otkad je predao četvrtfinale turnira u Monte Karlu Feliksu Ože Alijasimu, ali sada se pojavio u Parizu.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

Snimljen je kako dolazi na kompleks Rolan Garosa, a sada je u italijanskim medijima procurio i njegov raspored. Planira drugi reket sveta da trenira od 12.30 do 14.00 časova po lokalnom vremenu, a poznato je i da će sa njim tada na terenu "sparingovati" nekadašnji četvrti reket sveta i bivši finalista Ju-Es opena Kei Nišikori. 

Inače, Janika Sinera muči povreda kuka, prošao je mnogo terapija od svog odustajanja od turnira u Monte Karlu, a navodno je i pre dolaska u Pariz uspeo da se vrati treninzima i da pomalo oseti šljaku. 

Što se tiče Đokovića, neće mu biti lako u Ženevi. Iako je tek 85. na ATP listi, Janik Hanfman je mnogo opasniji rival nego što to može da se učini. Prošle godine je redom pobeđivao Stefanosa Cicipasa, Andreja Rubljova, Tejlora Frica, Tomija Pola i Dominika Tima, a ove sezone je osim Endija Marija savladao i mladog Jakuba Menšika, Aleksandra Ševčenka i Adrijana Manarina.

FOTO: Tanjug/AP

 

Bio je 45. na ATP listi u julu 2023. godine, a ubedljivo najveći uspeh doživeo je na Australijan openu ove sezone kada je u dublu sa zemljakom Dominikom Kepferom došao do polufinala. Redom su dobijali Jubenksa i Šeltona, Hidžikatu i Kublera, Granoljersa i Zebaljosa, kao i par Nis-Zijelinski, a onda su ih savladali Simone Boleli i Andrea Vavasori.

Sada će imati najveći duel svoje singl karijere, ali neće se puno pitati. Može da iznenadi Novaka samo ako Srbin ne bude u prepoznatljivoj formi.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet