SRPSKI HETAFE NA MUKAMA! Može li moćni drugoligaš do iznenađenja?

M.T.

03. 01. 2023. u 18:22 >> 18:23

LEVANTE nije odigrao takmičarski meč od 21. decembra.

СРПСКИ ХЕТАФЕ НА МУКАМА! Може ли моћни друголигаш до изненађења?

Foto: Profimedia

Šesnaestina finala Kupa kralja spojila je drugoligaša Levante i člana elitnog ranga španskog fudbala Hetafe i ova dva tima će večeras od 21 sat na Gradskom stadionu u Valensiji igrati za plasman u osminu finala.

Na prvi pogled deluje da je Hetafe kao član La lige favorit protiv Levantea, ali tim iz Valensije daleko je od autsajdera u ovom meču. Levante igra veoma dobru sezonu u Segundi i trenutno je sa 36 bodova na treće mestu koje vodi u plej-of za plasman u La Ligu, ali je samo bod daleko od Eibara i dva od Las Palmasa koji su na mestima sa kojih se direktno ulazi u elitu. Najveći potencijalni problem za Levante je činjenica da nije igrao meč još od 21. decembra kada je u trećoj rundi Kupa kralja savladao Andoru.

Hetafeu će ovo biti prvi meč u novoj godini, ali ekipa Kikea Sančeza Floresa nije imala previše dugu pauzu poput Levantea. Dobra uvertira za ovaj meč Hetafeu je bila pobeda u La ligi protiv Majorke i tim trijumfom je tim za koji nastupaju srpski reprezentativci Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović uspeo da se koliko-toliko udalji od zone ispadanja i sada je na 14. poziciji sa 17 osvojenih bodova. Ipak, opstanak je daleko od obezbeđenog, pošto je Hetafe samo pet bodova udaljen od prvog mesta ispod crte na kojem se, verovali ili ne, nalazi Sevilja.

Levante je bio slobodan u prvoj rundi Kupa kralja, da bi zatim lako prošao drugu rundu ubedljivom pobedom protiv Olota, dok je nešto teži posao imao u trećoj protiv Andore, ali je i tu uspeo da trijumfuje i obezbedi duel proti Hetafea. Identičan put imao je i Hetafe. Posle slobodnog prvog kola, Hetafe nije baš lako prošao drugu rundu pošto je sa 3:2 savladao San Roke, ali je zato rutinski prošao treću posle pobede nad Diocesanom.

U Levanteu je zdravstvena situacija odlična, pošto je odsutan samo Škodran Mustafi, dok su svi ostali na raspolaganju treneru Havijeru Kaljehi. U sličnoj je poziciji i trener Hetafea Kik Sančez Flores pošto će ovaj meč preskočiti samo povređeni Argentinac Mauro Arambari.

Ova dva tima su gotovo izjednačena u međusobnim mečevima, tačnije u poslednjih deset. Levante je uspeo da ostvari četiri pobede, dok je Hetafe upisao jedan trijumf manje, a tri utakmice su se završile nerešenim rezultatom. U Kupu kralja su prethodni put ovi timovi igrali u sezoni 2007/2008. i tada je u dvomeču osmine finala uspešniji bio Hetafe koji je slavio u obe utakmice.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave