SRBIN TRAŽI POBEDU! Može li Levadijakos da iznenadi lidera?

M.T.

03. 01. 2023. u 08:39

LIDER šampionata dva puta uzastopno odigrao nerešeno.

СРБИН ТРАЖИ ПОБЕДУ! Може ли Левадијакос да изненади лидера?

Foto: Profimedia

Levadijakosu nova godina ne počinje baš najbolje pošto će u prvom kolu u 2023. godini ugostiti lidera šampionata Panatinaikos na Gradskom stadionu u Levadiji danas od 16 časova u okviru 16. kola grčke Superlige.

Levadijakos je prošle sezone ušao iz druge lige u elitu i za sada se suočio sa mnogo problema. U prethodnih 15 kola Levadijakos je ostvario samo dve pobede, drugu u prošlom kolu protiv fenjeraša Jonikosa. Bio je to prvi trijumf za ekipu trenera Jasminka Velića posle četiri kola tokom kojih je Levadijakos doživeo dva poraza i dva puta remizirao. Doduše, Levadijakos je u poslednja dva kola uspeo da od potencijalnih šest osvoji četiri boda pošto je remizirao sa Arisom, pa je možda to znak nekog poboljšanja, ali će to svakako biti testirano danas protiv Panatinaikosa.

Ekipa iz Levadije trenutno se u grčkom šampionatu nalazi na 12. poziciji sa 11 osvojenih bodova, tri više od poslednjeplasiranog Jonikosa kojeg je savladala u direktnom duelu u prethodnom kolu. U svakom slučaju Levadijakosu svakako sledi borba za opstanak u elitnom rangu grčkog fudbala.

Panatinaikosova odlična sezona naletela je na par prepreka u poslednje vreme. Tim koji sa klupe predvodi srpski trener Ivan Jovanović je u poslednjih pet kola samo dva puta uspeo da pobedi. Doduše, u preostala tri meča Panatinaikos je remizirao pošto je i dalje jedini tim u grčkom šampionatu koji i dalje nema poraz. U prethodna dva kola, atinski ''zeleni'' su dva puta remizirali protiv Jonikosa i OFI-ja, ali su i dalje na prvom mestu sa viškom bodova u odnosu na konkurenciju, koji se doduše smanjio.

Panatinaikos trenutno na čelu superligaškog karavana ima 39 bodova, ali sada samo četiri manje od AEK-a, jer je na dva remija Jovanovićevog tima AEK odgovorio sa obe pobede i uspeo da smanji zaostatak na samo četiri boda, dok su treći i četvrti PAOK i Olimpijakos sa po 29 bodova.

Poslednjih deset međusobnih duela jasno pokazuju da je Panatinaikos favorit u ovom susretu. Atinski ''zeleni'' su u tih deset mečeva upisali šest pobeda, dok je Levadijakos uspeo samo jednom da trijumfuje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Tu jednu pobedu Levadijakos je ostvario pre četiri godine pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon