STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE PREMINULE NATAŠE: Ovo je uzrok smrti - Mitrovčanka umrla posle dijagnoze da joj nije ništa

Novosti online

29. 04. 2024. u 09:04

TRAGIČAN slučaj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice, Nataše Žabić (44), desio se u četvrtak, nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ ПРЕМИНУЛЕ НАТАШЕ: Ово је узрок смрти - Митровчанка умрла после дијагнозе да јој није ништа

Foto: Privatna arhiva

Nataša Žabić je juče sahranjena, a danas 29. aprila bolnica u Sremskoj Mitrovici je izdala kratko saopštenje:

„Odmah po saznanju o nemilom događaju, Opšta bolnica Sremska Mitrovica obavestila je nadležne zdravstvene institucije i naložila unutrašnji nadzor“, piše u saopštenju sremskomitrovačke bolnice.

U međuvremenu stigao je i izveštaj sa obdukcije, prenosi Kurir. 

Nataša Žabić je preminula u četvrtak, a kako se saznaje, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastalom najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila.

Lekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Nataša Žabić je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja.

Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje. Nezvanično se saznaje da je protiv lekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podneta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Brat Nataše Žabić, Saša, rekao je za "Novosti" da smatra da je njegova sestra preminula usled nebrige lekara. Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.

Nesrećnu ženu su u nedelju na večni počinak ispratili porodica, rodbina, prijatelji, poznanici… .Nataša je sahranjena 28.aprila, a porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost