PREMINUO PACIJENT IZ DIMITROVGRADA: Epidemijska situacija u Pirotskom okrugu i dalje nepovoljna

V.Ć

05. 05. 2021. u 22:12

OD POČETKA vakcinacije, u Pirotskom okrugu vakcinisano je 23.535 osoba,od kojih je obe doze primilo 18.703 građana. Ukupno je dato 42.238 doza svih vakcina.

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ ДИМИТРОВГРАДА: Епидемијска ситуација у Пиротском округу и даље неповољна

Foto: V.Ć.

Prema podacima pirotskog ZZJZ , juče i danas je registrovano 20 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a na testiranje je poslato 43 sumnjivih briseva. Tokom epidemije kovid je testovima potvrđen kod 5.573 osoba u okrugu, među kojima je najviše zaraženih bilo iz Pirota, zatim iz Bele Palanke, pa Dimitrovgrada i na posletku iz Babušnice. Bitku sa posledicama zaraze izgubio je 231 građanin.

Od 1. aprila do danas preminula su 43 građana. Na lečenju u kovid jedinici pirotske Opšte bolnice trenutno je 24 bolesnika,a jedan iz Dimitrovgrada je preminuo.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja obavljen je 101 pregled, od kojih je 31 prvi, a 70 kontrolnih. Mera kućne izolacije danas je naložena za 21 osobu, a ukinuta za 18. U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidmeijska situacija u okrugu i dalje nepovoljna jer je intenzitet penošenja virusa u populaciji srednje visok.

Neophodno je, kažu lekari ZZJZ, da doslednim sprovođenjem mera za suzbijanje kovid infekcije i masovnom vakcinacijom epidemijsku situaciju držati pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)