RESTAURIRANI JAVNI SATOVI U VRŠCU: Zahvaljujući majstoru Spasi, ponovo pokazuju tačno vreme

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

02. 05. 2024. u 20:42

DVA javna sata u Vršcu, koja su pre više od dve decenije postavljena na Gradskom trgu i u Ruskom parku, ponovo pokazuju tačno vreme zahvaljujući penzionisanom radniku JKP „Drugi oktobar“ Spasi Filipoviću, koji je nekada bio zadužen za održavanje semafora.

РЕСТАУРИРАНИ ЈАВНИ САТОВИ У ВРШЦУ: Захваљујући мајстору Спаси, поново показују тачно време

Foto JKP Drugi oktobar

Jedino on u Vršcu zna da rukuje njihovim zastarelim i komplikovanim sistemom, koji ima brojčanike na sve četiri strane. Bivše kolege ga zato uvek zamole za pomoć, a on se uvek rado odazove.

Ovi identični satovi, koji su visoko uzdignuti na metalnim stubovima, tokom svog postojanja više su bili van funkcije, nego što su radili, zbog čega Vrščani ne mogu uvek da se uzdaju u njihovu tačnost.

Foto JKP Drugi oktobar

 

Ipak, ne odustaju od njih, jer osim što predstavljaju simbole mesta na kojima su postavljeni, oni su i simboli neprolaznosti.

Prvi put su ih, posle desetogodišnje pauze, popravili 2018. godine, za šta je, takođe, bio zadužen majstor Spasa. Od tada je on morao da interveniše više puta, što će, kaže, raditi dokle god bude bio u snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)