GOČ NAČIČKAN IZLETNICIMA: Tradicionalna praznična okupljanja na izletištima u okolini Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

02. 05. 2024. u 20:09

I ove godine na tradicionalnom prvomajskom uranku, ali i tokom neradnih prazničnih dana, na poznatim izletištima u okolini Kraljeva okupio se veliki broj izletnika iz svih krajeva Srbije.

ГОЧ НАЧИЧКАН ИЗЛЕТНИЦИМА: Традиционална празнична окупљања на излетиштима у околини Краљева

G.Šljivić

Tako se na planini Goč poviše grada na Ibru, na prelepim proplancima i uz bistru planinsku rečicu, odnosno svuda gde je pogodno mesto za izlet, piknik i roštiljanje, kao i za šetnju šumsikm stazama i uživanje u prirodi, mogla osetiti praznična atmosfera.

G.Šljivić

 

- Već punih deset godina svakog 1. maja dolazimo na Goč bez obzira na vremenske prilike. Uz roštilj i druženje, što se kaže uz iće i piće, u prirodnoj oazi provedemo praznik, a ove godine bićemo i jedan dan duže, sve do Vaskrsa – gotovo u glas poručuju Stefan i Goran iz Kraljeva dok pripremaju mesne đakonije na roštilju.

G.Šljivić

 

Sličnu atmosferu zabeležili smo i u obližnjoj Lopatnici, Bogutovcu, planinskim proplancima Stolova, uz Ribnicu, Žičku reku i Ibar.

G.Šljivić

 

- Ove godine odlučili smo se da jedan dan provedemo na Goču, zatim sledi planinarenje na Stolovima, a potom ćemo jedan dan provesti uz reku Lopatnicu – kaže ekipa planinara iz Kragujevca, Lapova i Svilajnca. - Potrudićemo se da maksimalno iskoristimo praznične dane iako se najavljuje kiša. Trenici provedeni sa porodicom i prijateljima u netaknutoj prirodi i na čistom vazduhu, u današnje vreme više su nego dragoceni.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove