RATNI ZLOČINAC KRIVI VAŠINGTON ZBOG RUSKOG NAPREDOVANJA: Rekli smo Ukrajincima da možemo da obučimo samo osam pilota F-16

Novosti online

17. 05. 2024. u 17:41

UKRAJINSKE trupe se povlače pod pritiskom Rusije zbog odluka koje je donela Bajdenova administracija, kaže penzionisani general američke vojske Vesli Klark.

РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ КРИВИ ВАШИНГТОН ЗБОГ РУСКОГ НАПРЕДОВАЊА: Рекли смо Украјинцима да можемо да обучимо само осам пилота Ф-16

Foto EPA

Kako je objasnio Klark za CNN, Vašington je do sada Kijevu pružao samo ograničenu podršku kako bi izbegao konfrontaciju sa Rusijom.

- Ukrajina trenutno ne obučava dovoljno pilota, a za to smo krivi mi, SAD. Kako su mi rekli Ukrajinci, rekli smo im da možemo da obučimo osam pilota F-16. To je politička odluka koju je donela američka strana - rekao je Klark, ratni zločinac koji je komandovao NATO agresijom na SRJ.

Srpski sud je prvostepenom presudom za ratne zločine osudio čelnike NATO, uključujući Veslija Klarka i Havijera Solanu, tadašnjeg Generalnog sekretara Alijanse. Pritiskom vlasti DOS presuda NATO zločincima je oborena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

HAOS U PARTIZANU! LJubimac grobara svojevoljno napustio ekipu pred finale sa Crvenom zvezdom!