SLAVA SVETOG JOVANA: Velika duhovna radost u Azbukovici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 10. 2023. u 13:37

HRIŠĆANSKA pravoslavna zajednica “Sveti Jovan Bogoslov” proslavila je svog zaštitnika Svetog Jovana Bogoslova, u prisustvu episkopa šabačkoj Jeroteja, koji je prerezao slavski kolač, osvetio slavsko žito i besedio narodu u ljubovijskom hramu.

СЛАВА СВЕТОГ ЈОВАНА: Велика духовна радост у Азбуковици

foto v mitrić

Svetu Liturgiju u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Ljuboviji služili su arhijerejski namesnik azbukovački protojerej stavrofor Dragan Sekulić, protosinđel Serafim nastojatelj manastira Bjele Vode i arhijerejski namesnik rađevski protojerej Branko Jovljević.

Na ovu divnu svetkovinu, u srce Azbukovice, stigli su i mnogi vernici sa leve obale Drine, iz Republike Srpske, da učestvuju u slavlju i radosti svoje braće u matici, kako su činili i njihovi slavni preci.

Milina je za dušu i telo slušati liturgiju i gledati  svečani slavski činnu ovom drevnom svetom hramu i uživati u svakoj reči zaista zlatoustog vladike Jeroteja -kaže Rodoljub Đukanović iz Bratunca, u Republici Srpskoj.

- Blago majci koja je rodila ovakvog čoveka kao što je episkop Jerotej i vernike poput ovih u Azbukovici.

Episkop šabački Jerotej  je, pored ostalog, zborio o velikom delu o Svetog JovanaBogoslovua, "voljenogHristovog učeniku i apostolu ljubavi.". Na slavlju je bio je MIlan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)