U ČAST DOAJENA BICIKLIZMA: U Kraljevu održan tradicionalni "Memorijal Radoš Čubrić"

G. ĆIROVIĆ

03. 05. 2024. u 12:38

„Grand fondo“ biciklističkom trkom u gradu na Ibru održan je tradicionalni, treći po redu „Memorijal Radoš Čubrić“, u čast legendi i doajenu jugoslovenskog i kraljevačkog biciklizma, preminulog u avgustu 2017. godine.

У ЧАСТ ДОАЈЕНА БИЦИКЛИЗМА: У Краљеву одржан традиционални Меморијал Радош Чубрић

G.Šljivić

U organizaciji kraljevačkog Biciklističkog kluba „Metalac“, uz podršku lokalne samouprave i gradskog Sportskog saveza, memorijalna trka na trasi od tridesetak kilometara, vožena je od nove hale sportova u Ribnici do cilja na obližnjoj planini Goč.

G.Šljivić

 

- Učestvovalo je 110 profesionalnih i rekreativnih biciklista iz gradova širom Srbije, kao i gosti iz Hrvatske i Slovenije. Među ulesnicima je bio i naš olimpijac Dušan Rajović koji je uvek uz svoj grad i klub - kaže Radiša Gile Čubrić iz BK „Metalac“.

G.Šljivić

 

Njegov otac, legendarni Radoš Čubrić, braneći boje nekadašnje SFRJ i kraljevačkog „Metalca“ pobeđivao na brojnim domaćim i svetskim biciklističkim takmičenjima, a u dresu sa državnim grbom nastupio je i na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine. Radoševim biciklističkim stopama krenuli su sinovi - stariji Rajko, učesnik Olimpijade u Seulu 1988., i mlađi Radiša koji je, uprkos sportskim sankcijama, nastupio na OI u Barseloni četiri godine kasnije.

G.Šljivić

 

- Ovom manifestacijom sećamo se doajena biciklizma na ovim prostorima i istovremeno promovišemo ovaj sport, zdrav način života, kao i turistički potencijal kraljevačkog kraja – dodao je Radiša Čubrić, takođe legenda srpskog biciklizma i ugledni trener i sportski radnik. - Trka je imala i humanitarni karakter jer je sav prihod od kotizacije, oko 75.000 dinara, namenjen SOS Dečjem selu u Kraljevu.

G.Šljivić

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao