JOŠ MEDALJA ZA SRBIJU: Simić i Veletić drugi na Evropskom prvenstvu u boksu

Novosti online

28. 04. 2024. u 21:22

SRPSKI bokser Rastko Simić, u kategoriji do 80 kg, osvojio je srebrnu medalju, nakon što je u finalu izgubio od Hrvata Gabrijela Veočića (5:0).

ЈОШ МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ: Симић и Велетић други на Европском првенству у боксу

FOTO: BSS/Emilija Jovanović

Od samog početka 20-godišnji Rastko Simić je krenuo silovito i taj tempo držao do kraja, verovao u sebe, bio hrabar i maksimalno motivisan kao i u svim prethodnim borbama koje je prikazao u legendarnoj hali, bivšem "Pioniru", ali je pobedu izborio Veočić.

- Dogurao sam do finala, nažalost sprečen sam od strane Hrvatskog boksera da uzmem zlato, ali presrećan sam. Hvala publici koja me bodrila, a pogotovo mojim Lozničanima koji su tu od samog početka. Trebaće mi par dana da se slegnu svi utisci – rekao je nakon meča Simić.

U poslednjoj borbi večeri u magični četverougao ušli su superteškaši. Srpski reprezentativac u kateogriji +92kg Dušan Veletić rukavice je ukrstio sa kolegom iz Španije Ajuba Gadfe Drisi El Aisauijem, doživeo nokaut u drugoj rundi i osvojio naslov vicešampiona.

Zavese su se spustile na najspetakularnije Prvenstvo Evrope za seniorke i seniore u boksu ikada – Beograd 2024, koje je prvi put imalo i novčane nagrade takmičarima koje je obezbedila Međunarodna boks federacija, prvi put su zajedno na seniorskom šampionatu "Starog kontinenta" zajedno učestvovale žene i muškarci. Srbija je osvojila rekordan broj medalja, dvadeset, od toga kod žena tri zlata, jedno srebro i sedam bronzi, kod muškaraca jedno zlato, dva srebra i šest bronzi.

Prvu zlatnu medalju na srpsku mušku reprezentaciju osvojio je mladi bokser Jovan Nikolić.

BONUS VIDEO: Himna Srbije kojom je završena svečanost otvaranja Evropskog bokserskog prvenstva u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)