BRAĆA ZA BRAĆU: Partizan i OFK Beograd kreću za Rusiju

Novosti online

13. 05. 2024. u 18:08

Rat u Ukrajini je razlog što se Rusija nalazi pod velikim brojem sankcija od strane tzv. "zapada", a ni ruski sport od toga nije izuzet. Ipak, najnovije vesti vezane za Rusku Federaciju - prilično su radosne, a tiču se međunarodnog fudbala i - Srbije.

БРАЋА ЗА БРАЋУ: Партизан и ОФК Београд крећу за Русију

Foto: Č. Vuković

Naime, fudbalski klub Partizan prihvatio je poziv da bude deo velikog „Bratskog kupa“ koji se u julu 2024. godine održava u Moskvi.

Organizatori turnira, fudbalski klubovi CSKA i Dinamo, godinama unazad gaje prijateljske odnose, stoga su ove godine odlučili da na turnir pozovu i svoju „fudbalsku braću". CSKA je uputio poziv Partizanu, dok se Dinamo odlučio za OFK Beograd.

Kako se odvija "Bratski kup"?

Turnir će funkcionisati na sledeći način: beogradski timovi igraju protiv moskovskih i skupljaju bodove za svoj grad.

FK Partizan će igrati protiv ekipe Dinama, 3. jula 2024. godine, na VTB Areni, dok će protiv bratskog CSKA snage ukrstiti 7. jula, na istom mestu, čime će i zatvoriti turnir.

Pobedom će timovi doneti tri boda svom gradu, a u slučaju nerešenog rezultata, pristupiće se izvođenju penala nakon čega će pobednik osvojiti dva boda, a poraženi samo jedan.

Organizatori su istakli i da će turnir nositi sve epitete „bratskog“, uz promociju srpske muzike, kulture, hrane i uz mogućnosti kupovine i razmene suvenira, gde će se u prijatnoj, festivalskoj atmosferi, pre svega podržati sport, fudbal, negovati prijateljstva i tradicija.

Poziv navijačima iz Srbije!

Na promociji održanoj ovog ponedeljka u Moskvi, okupljenim novinarima obratio se Saša Zdjelar, nekadašnji fudbaler Partizana, a sada CSKA, rečima:

„Srećan sam što ću se ponovo susresti sa svoja dva bivša kluba - Partizanom i OFK Beogradom. Hvala vam što ste mi pružili tu priliku, da se ponovo sretnemo na fudbalskom terenu i ujedno se vidim sa svojim starim prijateljima!“

Saša Zdjelar / FOTO: Profimedia

Direktor marketinga Partizana - Dragan Velanac, izneo je svoja očekivanja:

„U ime Partizana, želim da se zahvalim na pozivu. Ovo je divna prilika da se oprobamo na terenu protiv sjajnih moskovskih ekipa. Naravno, na terenu će se odvijati prava fudbalska borba, dok ćemo se van terena družitii tokom trajanja turnira. Šaljem pozdrave svima u Rusiji i Moskvi i sa velikim nestrpljenjem očekujemo dolazak na turnir!“

Na kraju promocije, ogranizatori su poslali poruku svima u Srbiji:

„Prijatelji iz Srbije, očekuje nas praznik fudbala! Želimo da ovim putem pozovemo veliki broj navijača da dođu u Moskvu i uživaju u bratskom turniru. Cilj je da jačamo prijateljske odnose sa našim bratskim Partizanom i da se, svi zajedno, što bolje pripremimo za novu sezonu!“, naglašeno je kraju obraćanja u Moskvi.

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)