SRBIN MEĐU BESMRTNIMA! Peđa Stojaković u Kući slavnih

Novosti online

30. 04. 2024. u 14:07

Svetska kuća košarke je objavila listu budućih članova „FIBA Kuće slavnih“ u klasi 2024, odnosno osam istaknutih imena spremnih za prijem. Među njima je i naš trofejni reprezentativac Predrag Stojaković, a svečana ceremonija prijema je zakazana za septembar u Singapuru.

СРБИН МЕЂУ БЕСМРТНИМА! Пеђа Стојаковић у Кући славних

Foto: N.Paraušić

Ukupno sedam igrača i jedan trener dobijaju zvanično priznanje za izuzetan doprinos košarci. Stojaković je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u košarci 2002. sa Jugoslavijom, kao i evropsku titulu 2001. u Istanbulu, kada je bio MVP.

U klupskoj karijeri godinama je bio jedan od najboljih šutera NBA lige u dresu Sakramenta i Dalasa, a sa klubom iz Teksasa je osvojio šampionski prsten.

Pored Stojakovića, u „FIBA Kuću slavnih“ u klasi 2024 biće primljeni Miao Lijie (Kina), Redži Miler (SAD), Danira Nakić-Bilić (Hrvatska), Kirk Semjuel Peni (Novi Zeland), Romen Sato (Centralnoafrička Republika), Skaidrite Smildžina-Budovska (Letonija) i trener Danijel Louel Piterson (SAD).

Peđa Stojaković - biografija, najveći NBA uspesi, porodica...

Predrag Peđa Stojaković je, podsetimo, bio NBA šampion sa Dalasom (2011. godine), triput je učestvovao na Ol-star mečevima, u dva navrata bio najbolji šuter trojki, a posle fantastične karijere u najjačoj ligi sveta (ukupno 13.647 poena, odnosno 17 po meču, uz 3.782 skoka (4,7 po meču) i 1.408 asistencija (1,8 po meču)), njegov dres sa brojem 16 je povučen iz upotrebe u Sakramento Kingsima.

Srbija ga pamti i po nezaboravnim uspesima reprezentacije, recimo zlatu na Evropskom prvenstvu 2001. i onom čuvenom osvajanju titule na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002.  godine.

Andrej Stojaković je jedno od troje dece Peđe Stojakovića i lepe Grkinje, manekenke Aleke Kamile, a i sam ide očevim stopama - gradi košarkašku karijeru, u SAD.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove