PARTIZAN U KVALIFIKACIJAMA ZA LIGU ŠAMPIONA: Crno-beli pobedili Čukarički i osvojili drugo mesto u Superligi (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

17. 05. 2024. u 20:32 >> 19:36

FUDBALERI Partizana nastupaće od leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-beli su pobedili Čukarički na Banovom brdu sa 1:0 i tako matematički obezbedili drugo mesto u Superligi Srbiji kolo pre kraja prvenstva.

ПАРТИЗАН У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Црно-бели победили Чукарички и освојили друго место у Суперлиги (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Nisu blistali izabranici Alberta Nađa ni na ovoj utakmici, ali uspeli su da trijumfuju zahvaljujući Ksanderu Severini koji je bio jedini strelac na meču.

Čukarički je bio bolji rival, bivši igrač Partizana Đorđe Ivanović imao je nekoliko odličnih prilika, ali u svakoj situaciji je na visini zadatka bio sjajni golman "parnog valjka" Aleksandar Jovanović.

Splasnuo je pritisak domaćih u drugom poluvremenu, to je rival iskoristio i došao do prednosti u 55. minutu. Aranđel Stojković je uposlio fudbalera sa Kurasaoa koji je šutirao po prijemu lopte i matirao je Filipa Samurovića.

"Brđani" su mogli u dva navrata da dođu do izjednačenja, ali šansu nisu iskoristili Nemanja Tošić i Nikola Stanković, pa je mreža golmana gostiju ostala netaknuta na ovom susretu.

Jedino vredno pomena do kraja utakmice bio je crveni karton koji je dobio kapiten domaćih Marko Docić jer je kao poslednji igrač odbrane u kontri faulirao Sameda Baždara.

Partizan je uspeo da obezbedi drugo mesto na tabeli kolo pre kraja, pošto je TSC poražen u Lučanima od Mladosti sa 2:0.

Crno-beli imaju 77 bodova i meč poslednjeg kola protiv Radničkog iz Kragujevca u Humskoj nema rezultatski značaj za oba tima, pošto će i tim Feđe Dudića prvi put u istoriji kluba nastupati u Evropi.

Partizan - Čukarički 0:1 (0:0)

Stadion: "FK Čukarički". Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Novak Simović (Lovćenac). Strelac: Severina u 55. (Partizan). Crveni karton: Marko Docić u 95. (Čukarički).

ČUKARIČKI (4-3-2-1): Samurović – Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić – Docić, Sisoko (od 75. Kovač) – Ivanović, Miladinović (od 84. Pavkov), Adžić (od 75. Nikčević) – Melo (od 80. Tedić).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Ovusu, Natho (od 93. Saničanin) – Severina (od 89. Baždar), Zahid (od 72. Goh), Kalulu (od 93. Šćekić) – Saldanja (od 72. Nikolić).

 

Drugo poluvreme: Čukarički - Partizan 0:1

90+5' - Crveni karton dobio je kapiten domaćih Marko Docić koji je kao poslednji igrač odbrane u kontri faulirao Sameda Baždara.

90+2' - Utakmica je produžena za pet minuta.

82' - Odlično je centaršut Ivanovića pratio Stanković, šutirao je iz prve, no ponovo je Jovanović bio na visini zadatka.

76' - Prekinuo je sudija Novak Simović utakmicu pošto su navijači Partizana ubacili baklje u teren.

73' - Napravio je prve iznmene Albert Nađ. Utakmicu su završili Saldanja i Zahid, a priliku su dobili Nemanja Nikolić i Jung Jun Goh.

69' - Pravo je čudo kako nije 1:1 na Banovom brdu. Veliku priliku propustio je Nemanja Tošić koji je iz neposredne blizine šutirao preko gola.

60' - Saldanja je šutirao glavom posle centaršuta Antića. Ipak, nije Brazilac zahvatio loptu onako kako je želeo, pa nije bilo problema za golmana domaćih da interveniše.

55' - Prva prava prilika za goste i odmah gol. Aranđel Stojković je uposlio Ksandera Severinu koji je odmah po prijemu šutirao iz prve i uspeo je da savlada Samurovića.

53' - Izveo je Čukarički dva uzastopna kornera, ali nije bilo opasnosti po gol crno-belih. U drugom poluvremenu još uvek nema pravih prilika.

46' - Počelo je drugo poluvreme na Banovom brdu!

Prvo poluvreme: Čukarički - Partizan 0:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

34' - Još jedna šansa za tim Gorana Stanića. Posle centaršuta Ivanovića glavom je preko gola šutirao Luka Adžić.

25' - Razbranio se Jovanović. Golman Partizana odbranio je još dve kolosalne prilike koje je propustio bivši igrač Partizana Đorđe Ivanović.

24' - Dobar pokušaj Leonarda Ovusua, šutirao je sa ivice kaznenog prostora. To nije uradio kako je želeo, pošto je lopta otišla malo pored gola Filipa Samurovića.

14' - Sjajna šansa za domaće. Odličnu loptu poslao je Marko Docić za Đorđa Ivanovića. Ipak, dobro je reagovao golman gostiju u sprečio "brđane" da dođu do vođstva.

7' - Najbolju priliku je imao Čukarički. Izašao je Melo sam ispred Jovanovića, no u poslednjem trenutku ga je stigao Bojan Kovačević i izblokirao udarac Brazilca.

3' - Prvi dobar napad na utakmici. Lopta je prošla pored Vinisijusa Mela, do nje je zamalo stigao Igor Miladinović, ali brži je bio golman gostiju Aleksandar Jovanović.

1' - Počela je utakmica na Banovom brdu, a sa centra je prvi krenuo domaćin.

Sastavi timova:

ČUKARIČKI (4-3-2-1): Samurović – Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić – Docić, Sisoko – Ivanović, Miladinović, Adžić – Melo.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Ovusu, Natho – Severina, Zahid, Kalulu – Saldanja.

Uoči meča:

Klubu iz Humske u poslednje vreme ne prija ovo gostovanje, pošto na poslednja četiri meča nije upisao pobedu, a na tri nije postigao gol. "Brđani" su dva puta trijumfovali sa po 1:0, jednom je bilo 3:2 i jednom 0:0.

Partizan je poslednji put na stadionu Čukaričkog pobedio 2021. godine kada je bilo 2:0. Tada su strelci bili Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić.

Ovaj duel bitan je za obe ekipe. Izabranici Alberta Nađa se bore za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok ekipa sa Banovog brda vodi bitku za četvrtu poziciju i kvalifikacije za Ligu konferencija.

Podsetimo, Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 74 boda, ima dva više od TSC-a koji ovog petka gostuje lučanskoj Mladosti. Čukarički je na šestom mestu sa 57 bodova, jedan manje od Vojvodine, a tri od četvrtoplasiranog Radničkog.

BONUS VIDEO: CRNO-BELA RADOST NA MARAKANI: Ovako je Partizan dao gol Zvezdi u 173. večitom derbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića