NBA LIGA: Minesota počistila Finiks, Milvoki na pragu eliminacije (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 04. 2024. u 08:20

MALO je pre početka serije između Minesote i Finiksa očekivao da će biti odigrane samo četiri utakmice. Ipak, Timbervulvsi su počistili Sanse sa 4:0 i postali prvi četvrtfinalista NBA lige.

НБА ЛИГА: Минесота почистила Финикс, Милвоки на прагу елиминације (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

"Sunca" su doživela i drugi poraz na domaćem terenu - 122:116, te su tako već u osmini finala okončali sezonu u najjačoj ligi na svetu.

Imao je tim Franka Vogela prednost nakon prvog poluvremena - 61:56. Ipak, gosti su odigrali odlično drugo poluvreme i posle preokreta uspeli da se domognu naredne faze.

Minesotu je do pobede predvodio Entoni Edvards sa 40 poen, Karl Entoni Tauns je zabeležio dabl-dabl od 28 poena i 10 skokova. Finiksu nije pomogla ni odlična partija Devina Bukera koji je brojao do 49, njega je pratio Kevin Durent sa 33. Oni su bili jedini dvocifreni igrači u timu iz Arizone.

Timbervulvsi će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika Denver - LA Lejkers (3:1).

Milvoki je dobio prvi meč protiv Indijane u seriji, ali Pejsersi su odgovorili sa tri vezana trijumfa i samo ih jedna pobeda deli od prolaska u narednu fazu plej-ofa NBA lige.

Izabranici Rika Karlajla su u četvrtoj utakmici bili bolji sa 126:113. Treća četvrtina koju je domaćin dobio sa 31:21 bila je presudna za ishod ovog susreta.

Zanimljivo, Baksi nisu dobili nijednu četvrtinu na ovoj utakmici i potreban im je veliki preokret kako bi produžili sezonu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Majls Tarner sa 29 poena, dok je Tajris Halibarton dodao 24. Na drugoj strani najbolji je bio Bruk Lopez sa 27, Kris Midlton je zabeležio dabl-dabl od 25 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Pobednik ove serije igraće u narednoj fazi sa boljim iz okršaja Njujork - Filadelfija (3:1).

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis