ILDA ŠAULIĆ U PRVOMAJSKOM INTERVJUU ZA "NOVOSTI": Očeva pesma živeće za vek vekova (FOTO)

Dušan Cakić

30. 04. 2024. u 12:05

PET godina ima kako nastavlja da živi u mojim mislima, sećanjima, u ljubavi koju smo delili, a koja se nikada neće ugasiti. Isto toliko vremena u meni je tinjala želja da ono što je ostavio, nastavi da živi, ne samo u meni već i kroz mene. Tek sada, našla sam način da krenem njegovim tragovima, a mojim koracima.

ИЛДА ШАУЛИЋ У ПРВОМАЈСКОМ ИНТЕРВЈУУ ЗА НОВОСТИ: Очева песма живеће за век векова (ФОТО)

Foto: Nikola Skenderija

Ovako, u dahu, govori Ilda Šaulić o novom, za nju emotivnom albumu "Tvoji tragovi moji koraci" koji predstavlja omaž njenom ocu - legendarnom pevaču narodne muzike Šabanu Šauliću. U razgovoru za "Novosti" Ilda ističe da pesme koje je Šaban otpevao niko neće moći da otpeva sa tom emocijom, kao on.

- Četiri godine sam skupljala hrabrost za lep projekat koji je sudeći prema reakcijama koje dobijam, oduševio mnoge, a u svemu tome, na moje veliko zadovoljstvo, sa mnom je radila moja i naša draga Aleksandra Kovač. Znam da nikada niko kao on neće svojim glasom donositi najlepše emocije, ali želim da mu i na ovaj način odam počast. Možda bi ovaj projekat za mog oca predstavljao iznenađenje, ali vrhunski umetnici koji su me podržali i ja smatramo da njegova dela zaslužuju da budu sagledana iz jednog novog, potpuno drugačijeg ugla i muzičkog pravca.

Foto: Nikola Skenderija

Ističe ponosno naša sagovornica da je Šaban Šaulić čovek koji je obeležio muziku na poseban način i da će za vek i vekova njegova pesma će biti ista i da će živeti večno:

- Tekstovi njegovih pesama i melodije ne mogu se ponoviti jer su živopisni, da je i nas kao porodicu opevao u svojoj muzici. Sve moguće emocije su pretočene u njegove stihove i melodije - od sreće, radosti, smeha i tuge, do roditelja, majke, oca, sestre, brata... svaki čovek se može pronaći u istim. Prve tri pesme koje sam objavila "Ne plači dušo", "Verujem u ljubav" i "Tebi ne mogu da kažem ne" su u džez-soul maniru. "Tvoji tragovi moji koraci" je adekvatan naziv, zato što zahvaljujući upravo njegovom blagoslovu, krenula sam putem koji mi je odredio život - putem umetnosti.

Rad na ovom projektu, iskrena je Ilda, je vama bio težak, ali i emotivan. Navodi Ilda da je bilo i suza, ali da je na kraju sve završeno kako treba i da veruje da bi i Šaban on bio ponosan na ono što je uradila.

Foto: Igor Marinković

Najavljuje Ilda nove koncerte u Beogradu, s obzirom na to da je poslednji veliki u srpskoj prestonici održala još 2018. godine:

- Biće koncerta sigurno. Veliko mi je zadovoljstvo da ćemo imati jedno veličanstveno i lepo druženje. Imam samo nedoumice oko nekih datuma i lokacije. Smatram da mi je to veliki zadatak, da to bude mnogo bolje nego što je bilo pre šest godina. Znam da ćemo se svi lepo provesti i radujem se tome.

Foto: Nikola Skenderija

Najveća radost njenom i životu supruga, je ćerka Ema koju su dugo želeli i, kako ističe, zahvalni su Bogu na tome.

- Učimo je životnim vrednostima koje treba da ima. Sve što ponesemo iz kuće i sa kućnog praga, prati nas kroz čitav život i oblikuje kao ljude. Ono što su nas naši roditelji učili, suprug i ja, prenosimo na nju. U njenom odrastanju smo joj velika podrška, oslonac i kada je porodica i odgajanje deteta u pitanju, smatram da je to i najvažnije.

Foto: Nikola Skenderija

PRAZNICI PODSEĆAJU NA DETINjSTVO

- VOLIM praznike jer me podsećaju na detinjstvo i na vreme kada smo slavili u krugu porodice i roditelja. Posebno se raduje predstojećem Uskrsu koji za mene ima posebnu vrednost. Naravno, i ove godine ćemo ispoštovati tradiciju - kaže Ilda Šaulić.

Foto: Nikola Skenderija

TENIS, PA GOLF

TENIS je, podseća nas Ilda, bio dugo njena preokupacija, posebno kada je bila tinejdžerka.

- Bio je to divan period mog odrastanja... sport je veoma bitan za svako dete. Moja sporedna preokupacija sada je golf, uživam u tome, ali verovatno je s godinama i to došlo - iskrena je Ilda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao