DA NAM VASKRSLI ISUS DA SNAGU: Vladika Vasilije Kačavenda služio u crkvi Svete Petke u Bijeljini

V. Mitrić

02. 05. 2021. u 15:21

UMIROVLjENI episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije(Kačavenda)služio je, na Vaskrs, u prepunoj crkvi Svete Petke, u Manastiru u bijeljinskom naselju "Pet jezera", koji je podigao dok je bio aktivni arhijerej.

ДА НАМ ВАСКРСЛИ ИСУС ДА СНАГУ: Владика Василије Качавенда служио у цркви Свете Петке у Бијељини

Foto: V. Mitrić

Posle svete arhijerejske liturgije čitanja poslanice patrijarha srpskog Porfirija, u prepunoj svetinji,vladika Vasilije je, u besedi, pozvao na mir, međusobno uvažavanje i razumevanje, na ljubav i sabornost  naših ljudi magde živeli,“jer samo tako bićemo kadri da savladamo sve nevolje, uključujući i ovu koju je donela pošast zvana korona virus“.

manastir Pet jezera/Foto: V. Mitrić

- Molimo se da vaskrsli Isus da nam snagu, volju i želju da se,kako je govori sveti vladika  Nikolaj Velimirović,“složimo,umnožimo i obožimo,jer tako ćemo da sačuvamo i svoju veru,i rod svoj i jedinstvo u našoj Majci -Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja je,uvek, kao i sada,kada je najteže, bila uz svoj narod,svim srcem i ljubavlju-rekao je vladika Vasilije Kačavenda. -Nekima bi godine godile  podele među nama, posebno u Crkvi, ali siguran sam da  neće imati razloga da se raduju.Naše nove generacije,nova pokolenja, vole Crkvu svoju i  jako  drže do njenog jedinstva, kao i svi druge, uključujući sami vrh naše Crkve, sve naše arhijereje, na čelu sa divnim patrijarhom Porfirijem, monahe i vernike.

Vladika Kačavenda kaže da puni hramovi vernika, pune učionice đaka veronauke, svetkovanje naših praznika i duhovne potrebe ljudi,"daju sigurnost da "brod" naše Crkve plovi u sigurnim vodama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove