IZNENADNI PREDLOG: JSD Partizan menja ime?!

Novosti online

16. 05. 2024. u 17:49

Na sednici sportskog društva Partizan pokrenuta je ideja o promeni imena JSD Partizan.

ИЗНЕНАДНИ ПРЕДЛОГ: ЈСД Партизан мења име?!

FOTO: FK Partizan

Naime, na ovom zasedanju razmatran je plan da se iz imena Jugoslovensko sportsko društvo isključi reč "jugoslovensko" jer - "šteti ugledu kluba".

- Pod tačkom razno prihvaćen je predlog Upravnog odbora Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva „Partizanˮ. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će o svemu odlučivati navijači.

- Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost, i niko drugi, odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja - navodi se na sajtu JSD Partizan.

U toku rada, skupština Društva je prihvatila informaciju o novim pridruženim članovima-sekcijama Sportskog društva.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA! Natho postigao fantastičan pogodak

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)