POKLON ZA ŠKOLSKU SLAVU: OŠ "Sveti Sava" u Batkoviću dobila savremeno grejanje

B.Milošević

31. 01. 2024. u 08:25

OKO 120 učenika OŠ "Sveti Sava" iz Batkovića dobilo je najlepši poklon za školsku slavu "Svetog Savu" kada je u toj školi pušten u rad novi sistem grejanja uz pomoć toplotnih pumpi, a stari način zagrevanja uz pomoć uglja, postaće prošlost.

ПОКЛОН ЗА ШКОЛСКУ СЛАВУ: ОШ Свети Сава у Батковићу добила савремено грејање

Foto: B. Milošević

- Osim ekonomskog, važniji je taj ekološki momenat, jer će biti eliminisano emitovanje prašine i ugljen-monoksida iz školske kotlarnice - istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović prilikom posete školi. - Ne treba zaboraviti, da je pre ugradnje pumpi, na školskom objektu i fiskulturnoj dvorani obnovljena fasada, da su zamenjeni prozori i vrata.

Projekat vredan 200.000 maraka, urađen je uz pomoć švajcarskog "Karitasa" sa kojim imaju odličnu saradnju.

- Polovinu sredstava obezbedila je gradska uprava, i mi ćemo i dalje ulagati u školske objekte, kako bi naša deca imala što bolje uslove za učenje - istakao je Petrović.

Daniel Bronkal, direktor švajcarskog "Karitasa" u BiH, kaže da saradnja sa gradskom upravom Bijeljine traje godinama na projektima socijalne inkluzije.

Značajna finansijska ušteda

UVOĐENjEM novog sistema grejanja, ostvariće se značajna finansijska ušteda, stvoreni su idealni uslovi za izvođenje nastave i rad u fiskulturnoj dvorani, a projekat je značajan i za lokalnu zajednicu zbog ekološkog momenta, istakao je Vladimir Vulović.

- Završili smo uspešno projekat korišćenja geotermalne energije u Batkoviću, i ova škola će dobiti energetski sertifikat - naglasio je Bronkal.

Vladimir Vulović, direktor OŠ "Sveti Sava", zahvalan je "Karitasu" i gradskoj upravi, što je ova škola odabrana za sprovođenje projekta ekološkog zagrevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis