PUNJENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
Savršeno pecivo koje može da bude i odličan doručak ili užina
Sastojci:
- 400 g brašna,
- 1 jaje,
- 20 g kvasca,
- 200 ml mleka,
- malo ulja,
- korica limuna,
- 1 kašičica šećera,
- malo soli.
Za nadev:
1 puding od slatke pavlake, 250 ml mleka, 1 vanilin šećer, 1 kašičica šećera, 1 kašika suvog grožđa, 1 kašika integralnog pirinča u boji, 1 žumance.
Priprema:
U malo vode mlake rastopiti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati brašno, dodati jaje, kvasac, mlako mleko, ulje, koricu limuna, so i zamesiti mekše testo.
Ako je potrebno brašno dodavati po potrebi. Testo dobro izraditi i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta. Puding skuvati, dodati šećer po želji i malo prohladiti.
Kašikom prebaciti u kalup za tulumbe. Testo razviti na 1,5 cm, iseći na tanje trake i svaku traku uviti u valjak. Spojiti dve trake u vrhu i isplesti kiku. Iseći na nekoliko dela i stvarati manje krugove od pletenice.
Ređati u podmazan pleh ili sa obloženim pek papirom. Špricom puniti krug pletenice pudingom a na vrh pudinga ubaciti malo suvog grožđa i pirinča.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
ŠTA SE TO DEŠAVA U UKRAJINI, SVI BEŽE: Stotine automobila na granici sa Poljskom, nastao potpuni kolaps
U LAVOVSKOJ oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe , pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.
17. 05. 2024. u 17:47
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)