NUKLEARNE BOMBE U SVEMIRU: Roskosmos – Maskova ideja o bombardovanju Marsa – izgovor za militarizaciju svemira

Novosti online

27. 03. 2021. u 18:13

POZIVI na teraformiranje planeta (stvaranje uslova za zemaljski život) samo su pokriće za raspoređivanje nuklearnog oružja u svemiru, saopštio je šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.

НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ У СВЕМИРУ: Роскосмос – Маскова идеја о бомбардовању Марса – изговор за милитаризацију свемира

Foto: Depositphotos

„Onaj ko poziva na 'teraformiranje' Marsa ili drugih planeta dobro zna da je to samo izgovor za raspoređivanje nuklearnog oružja u svemiru koje, ako i bude čemu služilo, onda će to biti samo za 'teraformiranje' naše Zemlje. I to zauvek“, napisao je Rogozin na Telegramu.

U poslednjih nekoliko godina šef kompanije „Spejs iks“ Ilon Mask više puta je predlagao teraformiranje Marsa, sprovođenjem velike serije termonuklearnih eksplozija u određenim delovima planete.

Prema Maskovoj ideji, to će dovesti do isparavanja smrznutog ugljen-dioksida od kojeg se sastoje ledene kape Marsovih polova. Ispareni gas učiniće atmosferu planete gušćom i prouzrokovati efekat staklene bašte, što će dovesti do povećanja temperature.

Mask takođe smatra da je moguće gađati Mars sa 10 hiljada raketa kako bi se promenila klima planete.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom