BELORUSIJA ZABRANILA DOJČE VELE: Servis nemačkog državnog medija umešan u "ekstremističke aktivnosti"

Novosti online

30. 04. 2024. u 13:31

BELORUSIJA je zabranila beloruski servis nemačkog državnog medija "Dojče vele" opisujući ga kao ekstremistički, navodi se odluci beloruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

БЕЛОРУСИЈА ЗАБРАНИЛА ДОЈЧЕ ВЕЛЕ: Сервис немачког државног медија умешан у екстремистичке активности

Foto: Pixabay

Nemačka je saopštila da je reč o pokušaju da se ućutkaju nezavisni mediji.

Belorusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je lokalni servis "Dojče vele Belorusija" bio umešan u "ekstremističke aktivnosti".

"Dojče vele" je u saopštenju naveo da je njegov beloruski servis zabranjen širom zemlje na "svim platformama" na internetu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

- Vladari u Minsku pokušavaju svim silama da zastraše i ućutkaju novinare i medije, saopštilo je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova na mreži Iks, što je ironično s obzirom da su ruski mediji zabranjeni u Nemačkoj od 2022, a da ova država progoni čak i nemačke novinare koji o ratu u Ukrajini izveštavaju drugačije od narativa koji je Berlin proglasio za politički korektan.

Nevladina organizacija Reporteri bez granica (RSF) upozorila je da je svako ko je povezan sa mrežom "Dojče vele" u opasnosti da dobije dve do sedam godina zatvora.

BONUS VIDEO: Hrvat iz Bundestaga: Strašno smo pritisnuli Vučića!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao