KAO DOMINE: Užas u francuskom gradu Antibu, sedam balkona srušilo se jedan za drugim (VIDEO)

NESVAKIDAŠNjI incident dogodio se u francuskom gradu Antibu, kada se sa bočne fasade zgrade obrušilo svih sedam balkona. Pukom srećom niko nije stradao.

КАО ДОМИНЕ: Ужас у француском граду Антибу, седам балкона срушило се један за другим (ВИДЕО)

Foto: Printskrin X/ Info France 2

Prvo se "otkačio" balkon na najvišem spratu, a onda je, padajući, kao domine, rušio redom terase sve do prizemlja. Stanari su šokirani.

- Ličilo je na mešavinu eksplozije i zemljotresa – preneo je jedan od žitelja ove zgrade koji se, u nedelju uveče, kada je došlo do obrušavanja, nalazio u svom stanu.

Pravo je čudo kako niko nije bio na terasama, imajući u vidu i činjenicu da je vreme bilo izuzetno lepo. Jedna od stanarki je istakla da se nalazila u bašti, na mestu gde su pale tone šuta, samo desetak minuta pre padanja balkona.

Intervenisali su i spasioci, ali srećom nikoga nisu pronašli ispod gomile betona i gvožđa.

U zgradi živi 39 osoba u 24 stana, i svi su, iz predostrožnosti, evakuisani u privremeni smeštaj koji su obezbedile gradske vlasti. Istovremeno se vrše detaljna ispitivanja o stanju zgrade.

Na čeonoj fasadi takođe postoji sedam balkona koji su pod uglom bili vezani sa onima koji su se porušili, i takođe prete da padnu. Evakuisani su i stanari iz susedne zgrade koja se naslanja na onu čiji su balkoni pali.

Zgrada "Begonija" u rezidenciji "Voban" stara je šezdesetak godina i, prema rečima stanara, do sada nije bila renovinara. Kažu i da su se zaduženima za njeno održavanje žalili na problem s curenjem vode, ali uzalud.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove