NAPADAČ OSUĐIVAN ZBOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA: Uznemirujući podaci o masakru u Roterdamu (VIDEO)

Novosti online

28. 09. 2023. u 20:22

DVE osobe su poginule u pucnjavi koja se dogodila danas u Roterdamu na dve različite lokacije kada je muškarac (32) otvorio vatru iz, za sada, nepoznatog razloga. U pitanju su 39-godišnja žena i 46-godišnji muškarac. Teže je povređena 14-godišnja ćerka nastradale žene. Fred Vesterbek, glavni komesar regionalne policijske jedinice Roterdama, rekao je ovo na konferenciji za novinare koja u toku u Gradskoj kući u Roterdamu, prenosi AD.

НАПАДАЧ ОСУЂИВАН ЗБОГ ЗЛОСТАВЉАЊА ЖИВОТИЊА: Узнемирујући подаци о масакру у Ротердаму (ВИДЕО)

Foto: Eks printskrin/Skylar

Vesterbek je istakao da je Roterdam šokiran užasnim incidentom.

- Nešto pre 14.30 sati u kontrolnu sobu policije stiglo je više dojava o pucnjavi na dve lokacije. Navodno je pucano na obe lokacije. Odmah smo započeli istragu. Nećemo stati dok ne budemo potpuno razjasnili šta se dogodilo - kazao je on.

U Ministarstvu pravde još uvek ne mogu da kažu ništa o motivu ovog strašnog čina.

- Uviđaj je još uvek u toku. Uviđaj vrši veliki policijski tim koji veoma detaljno sprovodi istragu - rečeno je iz Ministarstva.

Javni tužilac Hugo Hilenar kazao je da je 32-godišnji muškarac koji je uhapšen u Roterdamu od ranije poznat policiji.

- On je 2021. godine procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja. Muškarac je trenutno na ispitivanju i sarađuje sa istražnim organima. Ne možemo još ništa da kažemo o motivu - rekao je on.

Podsećamo uhapšen je 32-godišnji muškarac iz Roterdama. Kako prenose holandski mediji, prva pucnjava se dogodila u stanu, u srcu Roterdama i tom prilikom osumnjičeni je upucao dve osobe, a pretpostavlja se da je najmanje jedna mrtva. Nakon pucnjave podmetnuo je požar u stanu.

On je nakon toga nastavio svoj krvavi pohod i navodno upucao nastavnika u učionici u Univerzitetskom medicinskom centru Erazmus, posle čega je i tu podmetnuo požar. Učenici su u panici trčali napolje kako bi se spasli od pomahnitalog napadača.

Kako se navodi, policija ne veruje da je drugi ubica umešan. Kao jedini osumnjičeni uhapšen je 32-godišnji stanovnik Roterdama. Savladan je na heliodromu na južnoj strani bolnice. U njegovoj blizini pronađeno je vatreno oružje.

(AD/Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!