LAVROV PORUČUJE: Rusija je zainteresovana da se konflikt u Ukrajini završi što je pre moguće

Novosti online

17. 04. 2023. u 20:20

RUSIJA je zainteresovana da se konflikt u Ukrajini završi što je pre moguće, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ ПОРУЧУЈЕ: Русија је заинтересована да се конфликт у Украјини заврши што је пре могуће

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

-Jasno je da smo zainteresovani da se ukrajinski konflikt završi što je pre moguće. Mi smo nekoliko puta detaljno objašnjavali razloge svega onoga što se dešava i ciljeve. Mi smo detaljno, i ne jednom, već objasnili razloge za ono što se dešava i one ciljeve koje imamo u vezi s tim, rekao je Lavrov na brifingu nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Brazila Maurom Vieriom.

Dodao je da je sa brazilskim kolegom razgovarao „o kontekstu koji treba imati na umu da bi se takvi problemi rešavali ne na trenutnoj osnovi, već na osnovi dugoročnih sporazuma koji se pre svega moraju oslanjati na princip multilateralizma, imajući u vidu interes u sferi bezbednosti svih država bez izuzetka“.

Ruski ministar spoljnih poslova otputovao je u Latinsku Ameriku, gde će posetiti Brazil, Venecuelu, Nikaragvu i Kubu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Turneja će trajati od 17. do 21. aprila.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!