ATMOSFERA U SLOVAČKOJ JE UZAVRELA: Ambasador Srbije - Napad na premijera politički motivisan

Novosti online

16. 05. 2024. u 08:58

POVODOM atentata na slovačkog premijera Roberta Fica ambasador Srbije u Slovačkoj Aleksandar Nakić potvrdio je da je Ficovo stanje trenutno stabilno.

АТМОСФЕРА У СЛОВАЧКОЈ ЈЕ УЗАВРЕЛА: Амбасадор Србије - Напад на премијера политички мотивисан

Foto: Tanjug

- Hvala Bogu, njegovo trenutno stanje je stabilno. Operacija je trajala više sati, upucan je iz neposredne blizine sa četiri ili pet hitaca. Tu se malo spekuliše oko tih informacija. Imao je tri rane. Operisan je u Banskoj Bistrici, u najboljoj bolnici, i trenutno od jutros, zapravo od juče od podne od operacije, stanje je stabilno, hvala Bogu.

Istakao je da je predsednik Srbije prvi lider koji je osudio atentat:

- Želim da kažem da je prvi državnik i lider koji je osudio napad na gospodina predsednika vlade Slovačke Roberta Fica bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to dokazuje da su naši bilateralni odnosi odlični i da su prijateljski odnosi lični između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Roberta Fica na zavidnom nivou. Svi su, naravno, poželeli, od predsednika vlade do predsednika ministarstva spoljnih poslova, brz oporavak premijeru Ficu.

Uveren je da je napad na premijera politički motivisan:

- Motiv je političke prirode. Osumnjičeni gospodin Cintula ima 71 godinu. Posedovao je dozvolu za držanje oružja, inače je književnik, ima udruženje "Duga", ali jedan period u životu radio je i kao obezbeđenje šoping centra. Tako da, kao što ste videli, nažalost, dobro je rukovao oružjem.

Atmosfera u Slovačkoj je, prema njegovim rečima, pod snažnom tenzijom.

- Atmosfera je uzavrela. Mislim, napad i pokušaj atentata, po meni, na predsednika vlade jeste vrh nečega. Imali smo mi to kod nas, tako da imamo ta negativna iskustva. Sa druge strane, ono što bih hteo da kažem, to je da je sam premijer, gospodin Fico, pre 15 ili 20 dana najavio da je jako loša situacija u društvu, da su negativne tenzije na jako visokom nivou i da se brine da bi neko mogao da strada. Eto, nažalost, imao je dobru intuiciju.

Rad Narodne skupštine trenutno je obustavljen, a ulaz u zgradu onemogućen:

- Povećane su mere bezbednosti. U Narodnu skupštinu, koja se nalazi od naše ambasade na kilometar, ne može se ući, a Narodna skupština je obustavila rad do 21. maja, rekao je on za Kurir.

BONUS VIDEO: PUTIN U PEKINGU: Pogledajte ceremoniju dobrodošlice ruskom lideru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!