NESVAKIDAŠNJI REKORD ZA GINISA: Mladić svojim gestom hteo da pošalje važnu poruku svetu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2024. u 21:01

ABUBAKAR Tahiru (29) iz Gane, koji studira šumarstvo u Alabami, postavio je svetski rekord za najviše zagrljenih stabala u jednom satu. Naime, on je izgrlio 1123 stabla u Nacionalnoj šumi Taskigi.

НЕСВАКИДАШЊИ РЕКОРД ЗА ГИНИСА: Младић својим гестом хтео да пошаље важну поруку свету (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/TokTok/anchi_vibes

Tahiru je za postavljanje rekorda morao da obmota obe ruke oko svakog stabla a da im ne nanese štetu. Svako stablo je smeo jednom da zagrli. Tahiru je postio za ramazan, dok je pokušao postaviti rekord, što mu je takođe predstavljalo još jedan izazov.

Tahiru je hteo da podigne svest o očuvanju okoline

- To što nisam mogao da pijem vodu tokom postavljanja rekorda predstavljalo je značajan izazov, posebno s obzirom na fizički napor. Međutim, ovo se takođe pokazalo korisnim na neki način, jer nije bilo potrebe za pauzama, što mi je omogućilo da nastavim pokušaj bez prekida od početka do kraja - rekao je za Ginisovu knjigu rekorda.

Sa prosečno zagrljenih 19 stabala u minuti, Tahiru je lako premašio minimalni zahtev od 700 stabala za postavljanje rekorda. Ovim je rekordom hteo da podigne svet o važnosti drveća i očuvanja okoline.

(Indeks)

BONUS VIDEO: TORNADO U AJOVI: Pogledajte katastrofu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima