OVO SE DEŠAVA POSLE GODINU DANA Astro savet za četvrtak, 16. maj: Merkur je u Biku - Ne donosite brze odluke, ne propuštajte poslovne šanse

Astrolog Marina Jungić Milošević

16. 05. 2024. u 07:00

HITRI, okretni Merkur, planeta najbliža Zemlji, simbol komunikacija i biznisa, 15. maja predveče, posle godinu dana, iz strastvenog, temperamentnog Ovna, prešao je u mirnog, tromog i staloženog Bika, u kome je njegov uticaj oslabljen (jer je u znaku svog egzila, izgona) i preko koga tranzitira do 3. juna.

ОВО СЕ ДЕШАВА ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА Астро савет за четвртак, 16. мај: Меркур је у Бику - Не доносите брзе одлуке, не пропуштајте пословне шансе

Foto: Free Images Pixabay

Zbog toga može da trpi vaš nervni sistem, naročito ako ste Bik, Blizanac, Devica ili Škorpija ili vam je natalni Merkur u tim znacima. Ako ste skloni brzom donošenju odluka, usporite i razmislite još malo, a ukoliko ste od onih koji se premišljaju i odmeravaju svaku situaciju, ubrzajte se malo, da ne propustite neke poslovne šanse.

Na zdravstvenom planu, upozorava da čuvate grlo, može doći do promuklosti i upale glasnih žica.

Merkur pravi neharmoničan aspekt sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji, ali će obrazovati i sjajan trigon sa Mesecom koji kasno uveče ulazi u Devicu. Prvi aspekt donosi mentalnu napetost, ubedljivost i sugesivnost, ali i isključivost i netoleranciju. Ako imate ovaj aspekt u natalnom horoskopu, ne ustručavate se da stvari nazovete pravim imenom, ali isto tako umete da pridobijete druge za svoje ideje. Ovaj aspekt daje vrhunske profesionalce u poslu, ali i plagijatore (u zavisnosti od ostalih aspekata u horoskopu).

Drugi aspekt je odličan za posao, ekonomiju, trgovinu sitnim voćem, uslužne delatnosti, pisanje, jer simboli biznisa i dnevnog prometa, Merkur i Mesec, obrazuju trigon u zemljanim (praktičnim) znacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!