IZLOŽBA UMETNOSTI UZ SAJAM OBRAZOVANJA : Najavljeni bogati programi na Novosadskom sajmu

S. B.

15. 03. 2024. u 14:24

NA Novosadskom sajmu će od 18. do 25. marta biti održana Međunarodna izložba umetnosti, „Art ekspo“, a od 21. do 23. marta, 19. Sajam obrazovanja „Putokazi“, manifestacija „Dani Laze Kostića“ i nova priredba, Sajam gejminga „NS gejming vik“.

ИЗЛОЖБА УМЕТНОСТИ УЗ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА : Најављени богати програми на Новосадском сајму

S.B.

To je na konferenciji za novinare potvrdio Nikola Lovrić, generalni direktor, koji je naglasio da prvim prolećnim manifestacijama počinje bogata i sadržajna godina Novosadskog sajma.

Sajam obrazovanja će okupiti obrazovne institucije koje će ponuditi više od 500 obrazovnih profila i predstaviti srednje, više i visoko školstvo u našoj zemlji uz informacije o nastavku školovanja u inostranstvu.

- Cilj je da promovišemo znanje, intelektualizaciju zajednice, jer je sajam adresa gde se susreću ljudi i ideje. Posedujemo ljudski kapital oličen u znanju i imamo širok spektar za visoko obrazovanje, za povezivanje nauke i privrede. Po tom pitanju imamo zarobljen kvalitet, čak 70 odsto istraživača u akademskoj zajednici a svega dva odsto u privredi, dok je u razvijenim zemljama taj odnos izjednačen. Potrebno je da pojačaćemo saradnju privrednih subjekata sa istraživačima- ocenio je profesor dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost.

Manifestaciju obrazovanja će organizovano posetiti 3.000 srednjoškolaca iz cele Vojvodine u cilju profesionalne orijentacije i priliku da izaberu fakultet na kom će nastaviti školovanje.

Uz Sajam obrazovanja, biće održani i „Dani Laze Kostića“, na kojima će se obeležiti 200 godina Letopisa matice srpske, dva veka od rođenja Branka Radičevića i 100 godina od rođenja Aleksandra Tišme.

U okviru izložbe umetnosti, biće izložene slike, ikone , skulpture, nakit, umetnički radovi od materijala iz prirode, drago kamenje… Poseban deo činiće i Sajam gejminga namenjen ljubiteljima video igara, serija i filmova, svega što čini pop kulturu, a posetioci će moći da se zabave kroz drušztvene igre i kvizove.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!