U NOVOM SADU OTVOREN MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA: Izdavači moderni vitezovi borbe protiv digitalizma

S. B.

18. 03. 2024. u 15:30

IGOR Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, danas je kazivajući stihove o knjizi Pere Zupca, otvorio Sajam knjiga u Hali jedan Novosadskog sajma, na kom se do ponedeljka, 25. marta, predstavlja više od 60 izlagača iz zemlje i regiona, koji nude popuste do čak 70 odsto.

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГА: Издавачи модерни витезови борбе против дигитализма

S.B.

On je tom prilikom poručio da su izdavači moderni vitezovi borbe protiv digitalizma i da u današnje vreme posebnu zahvalnost dugujemo upravo izdavačima, koji istrajavaju da objavljuju knjige i pomažu stvaraocima da njihova pisana reč dođe do čitalaca.

Milan Đurić, novosadski gradonačelnik je naglasio da nas je „njeno veličanstvo knjiga“ naučilo svemu i da zato zauzima posebno mesto u informaciono doba. On je takođe poručio da Grad podržava manifestacije koje okupljaju stvaraoce i ljubitelje pisane reči.

Posle ceremonije svečanog otvaranja Sajma knjiga, Mirović je bio gost na štandu „Lagune“, gde je potpisivao svoju novu knjigu „U lavirintu“, u izdanju te izdavačke kuće, poručivši da sve što će posetioci videti u knjigama na manifestaciji trebalo bi da bude deo misije podsticanja na razmišljanje i buđenje onog najlepšeg u nama.

- Danas je izašla moja peta knjiga poezije, koja govori o savremenim problemima, lažnim idolima, izazovima sa kojima se suočava Evropa, o velikom svetskom licemerstvu na Bliskom istoku, Gazi…, teme koje podstiču na razmišljanje- rekao je Mirović.

Na Novosadskom sajmu knjiga više od 60 izlagača predstavlja premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije, a uz besplatan ulaz, posetioce očekuju standardna, kao i posebna sajamska sniženja i akcije do čak 70 odsto.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu na svom štandu predstavlja institucije kulture čiji je osnivač Pokrajinska vlada, a posebno jubilej, koji se obeležava čitave godine, dva veka od rođenja Branka Radičevića kao i Letopis matice srpske, koji je prvi put objavljen 1824. godine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!