ZA SMRT ŽELJKA RISTIĆA (19) NIKO KRIV: Sud u Nišu oslobodio optužbi Miodraga Perića

J. Ć.

26. 03. 2024. u 13:04

MIODRAG Perić (39) iz Šainovca, koji se teretio da je 28. decembra 2021. vozeći "golf 2" sa 2,27 promila alkohola u krvi, usmrtio Željka Ristića (19) oslobođen je danas optužbi za ovo krivično delo.

ЗА СМРТ ЖЕЉКА РИСТИЋА (19) НИКО КРИВ: Суд у Нишу ослободио оптужби Миодрага Перића

Mesto gde je nastradao Željko Ristić

Viši sud u Nišu je ovu odluku doneo uz obrazloženje da "nije sa sigurnošću utvrđeno da li je on bio za volanom, ili njegov drug Marko Disić."

Njega je optuženi Perić optužio da mu je sve podmetnuo i da je zapravo on upravljao vozilom kobne noći.

- Nije dokazano da je Perić učinio krivilno delo - rekao je sudija Mirko Drašković.

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je za Perića u završnoj reči kaznu od najmanje 13 godina zatvora.

Odbrana Perića, pak zatražila je da bude oslobođen tvrdeći da su nauka i materijalni dokazi izvedeni na suđenju ukazali da on kobne noći nije mogao da bude za volanom auta koji je usmrtio pešaka jer je bio isuviše pijan. Perić se u završnoj reči zakleo decom da on nije vozio auto koji je usmrtio Ristića.

Sa druge strane njegov prijatelj sa kojim je te noći bio u klubu gde su pili alkohol, rekao je da je bio na mestu suvozača odakle je pomagao Periću da upravlja pijan dok je ovaj vozio i povraćao. On, međutim, nije mogao sudiji da objasni kako su onda fleke nastale od povraćanja bile na desnoj strani Disićeve trenerice, a na levoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!