Kompanije iz Srbije na „Gitex Global 2023"

Promo

16. 10. 2023. u 17:05

NAJVEĆI međunarodni tehnološki sajam na svetu „Gitex Global 2023“ otvoren je danas u Dubaiju i na njemu učestvuje 11 domaćih kompanija iz IKT sektora koje će do 20. oktobra predstaviti svoje proizvodne programe na Nacionalnom štandu Srbije.

Компаније из Србије на „Gitex Global 2023

Foto: Nina Mirković

Nastup srpskih kompanija na „Gitex Global 2023" organizovali su Udruženje za elektronske komunikacije i informaciono društvo Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojna agencije Srbije (RAS).

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetiće sutra Nacionalni štand Srbije u okviru „Gitex Global 2023" na kojem se domaće kompanije predstavljaju pod sloganom „Think Tech choose Serbia “.

Iz Srbije učestvuju kompanije „BRRM DOO “ Novi Sad, „QUECTEL RESARCH & DEVELOPMENT CENTER EUROPE DOO “ Beograd, „INTELLYA DOO “ Beograd, „Syncit Group “ Beograd, „BRAINEERING IT SOLUTIONS DOO “ Beograd, „FINITI SOLUTIONS DOO “ Beograd, „MMERAXES SOLUTIONS & SERVICES DOO “ Beograd, „TTronIT DOO“ Beograd, „PULSEC DOO “ Beograd, „QUANTOX TECHNOLOGY  DOO“ Čačak i „VLATACOM INSTITUT DOO “, Beograd.

- Džajteks global nije samo još jedan tehnološki događaj, to je najveće svetsko okupljanje tehnoloških entuzijasta, startapa, investitora i lidera u industriji. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava domaćim izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte - ističe Anita Manjenčić iz Udruženja za elektronske komunikacije i informaciono društvo PKS.

Foto: Nina Mirković

Naše kompanije predstavljaju se na Nacionalnom štandu Srbije, površine 100 kvadratnih metara u hali 24 (Cyber Valley ), koja se nalazi u okviru izložbenog prostora Dubai World Trade Center .

„Gitex Global“ se sastoji od deset događaja: Gitex Global, AI Everything, GITEX Impact, Future Urbanism, GLOBAL Devslam, Superbridge Summit Dubai, Ekpand North Star, Fintech Surge, Future Blockchain Summit & Marketing Mania.

Foto: Nina Mirković

Teme koje se obrađuju na događajima pokrivaju oblasti veštačke inteligencije (AI), telekomunikacija, sajber bezbednosti, Future Mobility , kodiranja i programiranja, Metaverse, YouthX, Sustainability, CTO World congres.

Sajam „Gitex Global“, se održava u Dubai World Trade Centru, i okuplja najnaprednije svetske kompanije, predavače, inovatore i biznismene.

Foto: Nina Mirković

Očekuje se da će „Džajteks global 2023“ ugostiti preko 180.000 posetilaca tokom pet dana događaja i više od 6.000 kompanija iz 170 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)