PRIZORI KOJI KIDAJU DUŠU: Porodice stradalih u Malom Orašju i Duboni na mestu masovnog ubistva, došli i roditelji dece iz "Ribnikara"

Novosti online

04. 05. 2024. u 11:18

PORODICE, prijatelji i građani okupili su se na mestu stradanja mladića u Ravnom Gaju, u Malom Orašju.

ПРИЗОРИ КОЈИ КИДАЈУ ДУШУ: Породице страдалих у Малом Орашју и Дубони на месту масовног убиства, дошли и родитељи деце из Рибникара

Foto: N. Živanović

Na mesto tragedije došli su i roditelji stradale dece u OŠ "Vladislav Ribnikar". Komemorativni skup počeo je zvukom sirena za uzbunu. 

Porodice nastradalih u masakru kod Mladenovca došle su na mesto tragedije oko 10.30 sati sa majicama na kojima su fotografije njihovih najbližih. Zajedno su stali ispred bine na kojoj je prikazan film "Nebeska družiina" a gde je razvijena poruka: "Živite".

Pušteni su golubovi u znak sećanja.

"Ostalo je sećanje na vas"

Nastavnica srpskog jezika i književnosti Ivana Bošković, koja je predavala ubijenima u Duboni i Malom Orašju obratila se okupljenima na skupu.

- Deco koja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama. Ostale su fotografije, ostali su snimci, pre svega ostalo je sećanje na vas - rekla je profesorka.

Vučić: Država neće dozvoliti zločin bez kazne

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u spomen-parku u Malom Orašju na mestu ubistva Nemanje Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića, Nikole Milića i Petra Mitrovića.

- Sa najdubljim pijetetom odajem poštu nevinim žrtvama bezumnog pohoda koji je iza sebe ostavio očaj, tugu i pustoš. Kao roditelj, osećam ogroman bol zbog izgubljenih života i delim patnju porodica koje su ostale bez najvrednijeg blaga, bez svoje dece - napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić je napisao da kao predsednik obećava da država neće dozvoliti zločin bez kazne, pobedu zla nad pravdom i zverstva nad čovečnošću.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće na mestu ubistva Kristine i Milana Panića i Dalibora Todorovića u selu Dubona.

- Zajedno sa predsednikom Vlade Milošom Vučevićem polažem cveće na mestu na kojem su surovo prekinuti životi Milana, Kristine i Dalibora, a sa njima i sva radost i nadanja njihovih roditelja. Kuće ugašene i zavijene u crno, delo su zla koje nije znalo ni za milost, ni za stid, ni za ljubav - napisao je predsednik Vučić na Instagramu

Predsednik je istakao da je i taj zločin ostavio "duboku ranu na duši cele Srbije, koja i danas stoji nema pred užasom koji nas je sve zadesio, ali i ujedinio sve dobre ljude naše zemlje u nameri da se svim snagama izborimo za društvo u kojem se ovakva tragedija ne sme ponoviti".

- Neka počivaju u miru - napisao je Vučić. 

Predsednik Vlade Miloš Vučević položio je cveće zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na mesta masovnih ubistva u Duboni i Malom Orašju i tom prilikom je poručio da Srbija nikada neće zaboraviti ubijene u tom masakru, koji se dogodio 4. maja prošle godine. 

- Danas, na Veliku subotu, navršilo se tačno godinu dana od masakra u Malom Orašju i Duboni. U Duboni su ubijeni Milan, Kristina i Dalibor. Zatim su, iz ruku istog ubice, u Malom Orašju hicima ustreljeni Nemanja, Lazar, Marko, Aleksandar i Nikola. Srbija vas, deco, nikad neće prežaliti - napisao je Vučević na svojoj Instagram stranici.

Nešto posle 22 časa i 30 minuta 4. maja prošle godine, dan posle zločina u OŠ "Vladislav Ribnikar", u Malom Orašju su ubijeni Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić. Nekoliko minuta kasnije, u susednom selu, Duboni, ubijeni su Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović. Teško ranjeni Petar Mitrović iz Malog Orašja preminuo je pedeset dana kasnije u bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao