VOŽNJA KAO U KANTI ZA SMEĆE: U autobusu na liniji 26 Beograđani zatekli potpuno zapušteno i prljavo vozilo

S. B. MILOŠEVIĆ

10. 04. 2021. u 07:50

PUTNIKE na liniji 26, na početnoj stanici u Braće Jerković u sredu je dočekao autobus prljav od poda do plafona!

ВОЖЊА КАО У КАНТИ ЗА СМЕЋЕ: У аутобусу на линији 26 Београђани затекли потпуно запуштено и прљаво возило

Foto P. Milošević

Ovo vozilo očigledno je promaklo inspekciji Sekretarijata za javni prevoz koja je u februaru obavljala kontrolu.

Putnici se često žale na čistoću u prevozu. Katkad su umazani prozori, sedišta zaprljana ili ima đubreta. Ipak, sami sugrađani krivi su za to što nam vozila tako izgledaju jer mnogi ne vode računa i bacaju smeće oko sebe. Ipak, i prevoznici su dužni da se o čistoći i higijeni staraju, pa da s vremena na vreme detaljno operu vozila. Vozila se čiste redovno svake večeri kada se vrate u garažu. Ipak, jedno vozilo privatnog prevoznika koje se u sredu pojavilo na liniji 26, ostavilo je u čudu putnike jer krpu i metlu nije "videlo", čini se, mesecima.

ZAPIŠITE GARAŽNI BROJ

PUTNICI koji imaju pritužbe na higijenu u vozilima javnog gradskog i prigradskog prevoza trebalo bi da po izlasku iz vozila zapišu garažni broj autobusa. Zatim je potrebno pozvati dispečarski centar Sekretarijata na telefon 011-3300-801 i prijaviti problem. Žalbu je moguće uputiti i mejlom na info@bgprevoz.rs, sa informacijama o garažnom broju vozila (broj koji stoji ispisan kod prednjih vrata i na zadnjem delu vozila), vremenu i stajalištu na kom je putnik ušao, kao i liniji na kojoj je autobus saobraćao.

Sedišta su bila umazana sa svih strana. Tako bi pantalone isprljao i onaj ko bi seo na sedište, od kaiša do kolena.

Foto Arhiva

- Prozori su bili toliko prljavi, umazani, unutrašnjost puna prašine. Plafon vozila je bio isto tako mastan, sa slojevima nataložene prašine. Ništa bolja nisu bila ni sedišta. I kad sam pokušala za rukohvat da se uhvatim i izbegnem da sednem, i on je bio prašnjav.

Nikad tako prljavo vozilo nisam videla. Kao da je mesecima stajalo u garaži, i onda su ga bez prethodnog pranja izbacili na ulicu - kaže sugrađanka Nina V., koja je izašla iz vozila na sledećoj stanici i sačekala drugo, čistije.

Foto Arhiva

Komentar od privatnog prevoznika "Ariva", koji drži ovu liniju, nismo dobili.

Međutim, u Sekretarijatu za javni prevoz kažu da obavljaju "kontinuirane najavljene i nenajavljene kontrole vozila i voznog osoblja angažovanog kod prevoznika".

Foto Arhiva

- Ovlašćena lica kontrolišu ispunjenja tehničko-eksploatacionih karakteristika vozila, predviđenih tehničkom specifikacijom za autobuse koji su angažovani u linijskom prevozu - kažu u Sekretarijatu.

Foto Arhiva

- Tokom kontrole, proverava se, između ostalog, higijena putničkog prostora i stanje putničkih sedišta u vozilima, a za sva uočena oštećenja i neispravnosti izriču se novčane kazne predviđene ugovorom koji su prevoznici zaključili sa Gradom. Poslednja kontrola gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika obavljena je u februaru 2021. godine, a za uočene nepravilnosti prevoznicima su izrečene kazne u ukupnom iznosu od 3.500.000 dinara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)