KORISNICI IZ OPŠTINE GACKO USPEŠNO PROŠLI PROJEKAT EU: Pomoć razvoju seoskog turizma

D.Curać

29. 04. 2024. u 06:00

DALIBORKA Grčić, Milenija Sušić, Nada Milinković i Marko Vuković iz Gacka prošli su evropski projekat EU4AGRI, a odnosi se na podršku poljoprivrednim proizvođačima.

КОРИСНИЦИ ИЗ ОПШТИНЕ ГАЦКО УСПЕШНО ПРОШЛИ ПРОЈЕКАТ ЕУ: Помоћ развоју сеоског туризма

D. Curać

 One su aplicirale za projekat seoskog turizma i prerade mleka pa će shodno svojim željama u tom poslu i utrošiti dobijena sredstva. Ukupna vrednost sredstava je 68.000 KM sa PDV-om, od čega opština i korisnici obezbeđuju po 12,5 odsto, a UNDP 75 odsto sredstava.

Daliborka Grčić živi od prerade mleka, a sredstva će utrošiti na dogradnju objekta za proizvodnju sira i kajmaka, ali i za smeštaj turista.

- Želim da se zahvalim svima koji su nam pomogli da ispunimo sve ono što se zahtevalo. Mnogo nam znače ova sredstva jer ćemo zahvaljujući tome ispuniti naše planove - istakla je Grčićeva.

Milenija Sušić planira da nabavi opremu za preradu mleka, za varenje i sirenje.

- To će mi olakašti mnogo posao, ali i uštediti vreme. Izgradiću i objekat gde će turisti moći probati proizvode što će nam takođe koristiti - rekla je Sušićeva.

Finansiranje

OVA aktivnost je realizovana kroz projekat koji finansira EU. EU4AGRI je četvorogodišnja inicijativa (2020-2024), sa ciljem modernizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora i podrške oporavku od krize prouzrokovane korona virusom u BiH. Vrednost projekta je 20 miliona evra, uz sufinansiranje UNDP i Češke razvojne agencije.

Marko Vuković planira da sredstvima koje je dobio izgradi bungalove.

Ugovore sa korisnicima potpisao je načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.

- Čestitamo svima koji su uspeli da iznesu projekat koji traje 18 meseci. Naš imperativ je razvoj sela i poljoprivrede i ovo je sasvim sigurno koristan projekat - istakao je Milinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima