TORPEDOVAN NOVI BEOGRAD: U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona vaterpolisti Pro Reka preslišali srpskog prvaka

S. K.

15. 05. 2024. u 20:38

LEKCIJA Pro Reka Novom Beogradu. Aktuelni prvak Evrope je u poslednjem,šestom kolu grupe A druge faze Lige šampiona na svom bazeu torpedovao najbolji srpski tim – 15:7 (3:2, 5:2, 4:1, 3:2). Tako će izabranici Živka Gocića u polufinalnu završnog turnira, 5. i 7. juna, na Malti da igraju sa Ferencvarošem Dušana Mandića. Reko će se za ulazak u finale boriti sa Olimpijakosom.

ТОРПЕДОВАН НОВИ БЕОГРАД: У последњем колу групне фазе Лиге шампиона ватерполисти Про Река преслишали српског првака

FOTO: M. Vukadinović

Od očekivane žestoke borbe u bazenu – ništa. Igrači Novog Beograda, su razliku od nadahnutih vaterpolista Pro Reka, bili nervozni, nesigurni, bezidejni naročito u napadu,a i veoma loše su se branili sa igračem manje.

Samo u prvih 12 minuta viđena je izjednačena u igra, u kojoj je, ipak, domaćin kontrolisao meč. Novi Beograd je zahvaljujući Granadosu uspevao da parira Italijanima. Ipak, posle gola Nikola Jakšića za 4:5 raspala se igra gostiju. Puleni Sandra Sukna su za dva minuta serijom 3:0 uspeli da se odlepe na 8:4.

Novobeograđani su loše počeli i drugo poluvreme,pa je domaćin brzo stekao nedostižnih 10:4. Uspeo je Perković da prekine 10-minuti post (5:10), ali je domaćin nastavio da melje pa je na kraju treće četvrtine bilo 12:5. Činilo se da će gost u poslednjoj četvrtini uspeti da ublaži poraz, ali to goropadni domaćin nikako nije želeo da dozvoli.

PRO REKO - NOVI BEOGRAD 15:7

OTVORENI bazen: „Antonio Fera“ u Reku. Gledalaca: 700. Sudije: Ome (Nemačka) i Sehurana (Španija). Igrač više: Pro Reko 8 (7), Novi Beograd 12 (4). Dva igrača više: Pro Reko 1 (0). Peterci: Pro Reko 2 (2), Novi Beograd 1 (1).

PRO REKO: Del Lungo (6 odbrana), Di Fulvio, Zalanki 2 (1), Kanela 5 (1), Janger 1, Rosi, Prešuti 1, Ečenikve 1, Kondemi 2, Kakaris, Ioki Grata 2, Halok 1, Negri.

NOVI BEOGRAD: Dobožanov (4 odbrane), Martinović, Skumpakis 1, Granados 3 (1), Ćuk, Pijetlović, Drašović, Jakšić 1, Perković 1, Filipović, Lukić, Vlahopulos 1, De Mikelis (3 odbrane).

Četvrtine: 3:2, 5:2, 4:1, 3:2

Raspored

REZULTATI poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona – A: Pro Reko – Novi Beograd 15:7, Marselj – Jadran ST - . TABELA: Pro Reko 17, Novi Beograd 13, Marselj 3, Jadran ST 0 bodova.

Grupa B: Ferencvaroš – Barseloneta 13:11, Olimpijakos – Breša 17:12. TABELA:  Ferenvaroš 15, Olimpijakos 14, Barseloneta 7, Breša 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!