POBEDA JE IMPERATIV ZA DEVETOSTRUKOG PRVAKA FRANCUSKE: Marselj je u opasnosti da ostane bez igranja u Evropi iduće sezone

V.M.

15. 05. 2024. u 08:30

U zaostaloj utakmici 32. kola francuske Lige 1, Marselj će bitne bodove u borbi za plasman u Evropu tražiti na stadionu ''Ogust Deluan'', gde će ga ugostiti Rems (21.00).

ПОБЕДА ЈЕ ИМПЕРАТИВ ЗА ДЕВЕТОСТРУКОГ ПРВАКА ФРАНЦУСКЕ: Марсељ је у опасности да остане без играња у Европи идуће сезоне

Foto Profimedia

Uprava domaćina se početkom aprila odlučila da smeni trenera Vila Stila nakon serije slabih rezultata. Tri vezana poraza su bila kap koja je prelila čašu, a njegovo mesto zauzeo je doskorašnji pomoćnik Samba Dijavara.

Stil je prošle godine bio jedan od najpoznatijih trenera u Ligi 1 jer još nije imao zvaničnu licencu pa je Rems morao da plaća kaznu svaki meč koji on vodi zbog toga, ali to su rado radili jer su u jednom periodu nanizali 18 ligaških utakmica bez poraza.

Ipak, ''magija je nestala'' sredinom ove godine i došlo je vreme za rastanak, a pomenuti Dijavara je na svom debiju protiv Bresta osvojio bod (1:1) prekinuvši seriju poraza.

Rems nema za šta da se bori u završnici prvenstva jer su 11. na tabeli i predaleko su od zone ispadanja, kao i od mesta koja vode u Evropu, ali dodatni motiv ima Dijavara koji bi, ako zabeleži dobre rezultate, mogao dobiti posao za stalno na kraju sezone.

Sa druge strane, Marselj se nalazi u grupi timova koji se bore za Evropu i današnji meč dočekuje na osmom mestu sa tri poena zaostatka u odnosu na Lens koji je šesti, ali je odigrao meč više od francuskog velikana.

Zanimljivo je to da je današnji susret odložen kako bi se Olimpik pripremio za polufinalni meč Lige Evrope protiv Atalante sredinom prošle nedelje, ali to mu nije pomoglo. Ubedljivo je izgubio u Bergamu sa 0:3 i tako je po prvi put u svojoj istoriji poražen u polufinalu drugog najjačeg evropskog takmičenja iz kojeg je u tri navrata pre toga izlazio kao pobednik.

Što se tiče Lige 1, gosti su tu u dobroj formi. Neporaženi su na prethodna četiri susreta, a posle remija sa Tuluzom i Nicom, savladali su Lans, odnosno Lorjan.

Karakteristično za te mečeve je da je na njima viđen veliki broj golova, čak 15, tako da bismo večeras mogli da gledamo meč sa dosta pogodaka jer je Remsova odbrana veoma slaba u poslednje vreme (deset primljenih golova na minulih pet mečeva).

Iako je Marselj favorit na večerašnjem duelu, ove sezone se baš muči na gostovanjima, ostvario je samo dve pobede na strani i uz Klermon je najgora gostujuća ekipa u Ligi 1, mada vredi napomenuti da je slavio na poslednje tri posete ''Ogust Deluanu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!