PODRŠKA BEZ HIJERARHIJE: Dok Vlada odoleva pritiscima za kosponzorstvo "Rezolucije o Srebrenici", ideju podstiče pet crnogorskih opština

M. SEKULOVIĆ

29. 04. 2024. u 07:00

PARALELNO sa neočekivano slabim rezultatima u Njujorku sponozora "rezolucije o genocidu u Srebrenici", podražavaoci ideje koja bi regionu ponovo mogla da donese mnogo patnji, nakon svakodnevnih pritisaka na vladu Milojka Spajića da se priključi kosponzorima ovog monstruoznog nauma, počeli su da daju podršku svetskim moćnicima sa nivoa crnogorskih opština!

ПОДРШКА БЕЗ ХИЈЕРАРХИЈЕ: Док Влада одолева притисцима за коспонзорство Резолуције о Сребреници, идеју подстиче пет црногорских општина

M. SEKULOVIĆ

- Kolegijum Opštine Bijelo Polje, koga čine predsednik Opštine, predsednik Skupštine Opštine i dva potpredsednika Opštine, pruža punu podršku nastojanjima prijateljskog grada Sarajeva, da okupi široku koaliciju gradova regiona, Evrope i sveta, koja će solidarno i otvoreno podržati usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici na predstojećoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija - saopšteno je na zvaničnim nalozima koje Opština Bijelo Polje ima na društvenim mrežama.

Kolegijum Opštine Bijelo Polje saopštio je ovo u ime 45.000 građana, među kojima Srbi čine većinu!

Đurašković nije izostao

- PODRŠKA inicijativi gradonačelnice Benjamine Karić i Rezoluciji UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici. Podrška predstavlja znak posebnog poštovanja i žaljenja više od 8.000 stradalih u genocidu u Srebrenici i poruku mira, suživota i jednakog prava na život svih. Ovo je napisao gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković na iks-nalogu.

Ovakva odluka, po svemu sudeći, pripremljena je prilikom susreta predsednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, na nedavnom skupu u Baru, gde su dogovoreni i "Dani Sarajeva u Bijelom Polju".

- Videćemo brzo u čije ime je Smolović govorio - saopštilo nam je juče nekoliko odbornika SO Bijelo Polje, koji tvrde da Smolović smišljeno podgreva atmosferu u ovom gradu.

Inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, kojom je pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže rezoluciju, kako tvrde Ujedinjenih nacija, odobravaju i Dušan Raičević iz Opštine Bar i Nihad Canović iz Plava, dok je predsednik SO Rožaje Almir Avdić pozvao premijera da prihvati kosponzorstvo rezolucije, jer se "Crna Gora opredelila za istinu i pravdu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici