KNEŽEVIĆ: Odlaganje glasanja o Srebrenici najbolji dokaz koliko su im jaki argumenti

V.N.

15. 05. 2024. u 15:45

OČIGLEDNO je da sponzori i kosponzori rezolucije o Srebrenici imaju problem sa obezbeđivanjem većine za istu. Tako da me ne bi začudilo ako dođe do ponovnog odlaganja glasanja. Ovo je najbolji dokaz koliko su im jaki argumenti, valjda nikog ne treba ubeđivati u istinu, osim kad se o njihovoj "istini" radi.

КНЕЖЕВИЋ: Одлагање гласања о Сребреници најбољи доказ колико су им јаки аргументи

DNP

Ovako Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije iz Crne Gore, za "Novosti", komentariše novo odlaganje glasanja u UN o skarednom tekstu, čiji su formalni predlagači Nemačka i Ruanda, a koji na ceo srpski narod baca stigmu genocidnog.

Na pitanje da li postoji šansa da Podgorica u poslednji čas promeni odluku i, ipak, ne podrži sporni dokument, Knežević odgovara:

- I dalje verujem da premijer Milojko Spajić može promeniti stav prema rezoluciji, jer je to u interesu većinske Crne Gore, ali i njega lično kao predsednika vlade.

Knežević podseća da je njegova stranka već saopštila da je njihova dalja podrška Spajićevom kabinetu upitna ukoliko se podrži Rezolucija.

- To nije nikakva ucena niti pritisak, već javni i principijelni stav. Odluku o tome će u konačnom doneti stranački organi, ali, ponavljam još jednom, voleo bih da premijer Spajić promeni stav, ne zbog DNP, nego zbog Crne Gore - zaključio je naš sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!