ALEKSANDAR VULIN SA ARHIEPISKOM KIPARSKIM GEORGIJEM: KiM su sastavni deo Srbije i najsvetije što Srbi imaju

Novosti online

15. 05. 2024. u 16:37

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonskim putem sa arhiepiskopom kiparskim njegovim blaženstvom Georgijem Trećim koji je kazao da se kiparska pravoslavna crkva protivi ulasku takozvanog Kosova u Savet Evrope.

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН СА АРХИЕПИСКОМ КИПАРСКИМ ГЕОРГИЈЕМ: КиМ су саставни део Србије и најсветије што Срби имају

Foto: Tanjug

Njegovo blaženstvo je prilikom razgovora istaklo da je za kiparsku pravoslavnu crkvu i narod Kipra Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i nešto najsvetije što srpski narod ima. 

Arhiepiskop kiparski Georgije Treći je kazao da se kiparska pravoslavna crkva protivi ulasku lažne države Kosovo u bilo koju međunarodnu instituciju, a posebno u Savet Evrope. 

Arhiepiskop kiparski njegovo blaženstvo Georgije Treći je poručio da su kiparski narod, Grci na Kipru i srpski narod bratski narodi, te da je Srbija bratska zemlja i da bratsku ljubav ne mogu da ugase štetne izjave Dore Bakojani i drugih političara koji rade protiv interesa pravoslavnih hrišćana.

Njegovo blaženstvo Georgije Treći uputilo je pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i celokupnom srpskom narodu. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Srbija poštuje i ceni stav Kiparske pravoslavne crkve koja ne priznaje lažnu državu Kosovo. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se arhiepiskopu kiparskom njegovom blaženstvu Georgiju Trećem za svu ljubav koju pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu kao i za čvrstu doslednost po pitanju Kosova i Metohije i nepriznavanju lažne države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!