KATNIĆ ODBIO DA MU UGRADE KLIMU U ĆELIJU: Psihijatar ga pregleda svaki dan

V.N.

15. 05. 2024. u 15:28

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić više puta je odbio da bude upućen u Klinički centar Crne Gore, saopštio je ministar pravde Andrej Milović na sednici Odbora za ljudska prava i slobode.

КАТНИЋ ОДБИО ДА МУ УГРАДЕ КЛИМУ У ЋЕЛИЈУ: Психијатар га прегледа сваки дан

Foto: S. Đokić

Katnić je u pritvoru u Istražnom zatvoru Podgorica od 16. aprila ove godine.

- Od dana prijema u Istražni zatvor Podgorica odbija da uzima hranu, odnosno štrajkuje glađu. Dana 29. aprila u svojoj izjavi naveo da odbija preglede i sve zdravstvene intervencije. Dana 1. maja upućen u KCCG i pregledan od lekara specijaliste psihijatra, odbio internistički pregled, laboratorijsku dijagnostiku i hospitalno lečenje u KCCG. U izjavi od 6. maja izjavio da odbija lečenje u Kliničkom centru ali i u okviru Sektora za zdravstvenu zaštitu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Dao je izjavu da od 7. maja u 6 časova odbija da uzima vodu, od kada su, u cilju kontinuiranog praćenja zdravstvenog stanja pritvorenog Katnića, uvedena 24-časovna dežurstva zatvorskih lekara koji ga obilaze na svaka tri sata. Takođe, imenovanog svakog dana pregleda lekar psihijatar. Više puta odbio da bude upućen u KCCG - triputa, potpisao izjavu - rekao je Milović.

Inače, smešten je u jednokrevetnoj prostoriji površine 8 m2 koja se nalazi pod video-nadzorom.

- Imajući u vidu porast temperature, pritvorenom Katniću je ponuđeno i da u prostoriji bude ugrađen klima-uređaj, što je on odbio - rekao je Milović.

On je rekao da je Katnić upoznat sa svim detaljima, da mu je pritvor produžen i da Ministarstvo pravde tu više nema šta da uradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku