NA SCENI I FILMOVI: Novitet na predstojećem Sterijinom pozorju

J. S.

25. 04. 2024. u 19:47

NA 69. Sterijinom pozorju koje će trajati od 26.maja do 3.juna u Novom Sadu, publika će moći po prvi put da gleda i dokumentarne filmove.

НА СЦЕНИ И ФИЛМОВИ: Новитет на предстојећем Стеријином позорју

Foto: Sterijino pozorje

U to ime direktori Pozorja i Preduzeća za filmsku, TV i video distribuciju „Art Vista“ doo Beograd u čijem sastavu je bioskop „Arena sinepleks“ – Miroslav Radonjić i Nebojša Ćetković - potpisali su danas protokol o saradnji koji će omogućiti realizaciju programa "Filmski krugovi" (selekcija dokumentarnih filmova sa prostora bivše Jugoslavije).

Program „Filmski krugovi“ će trajati od 27. maja do 2. juna u ovom bioskopu, a selekciju filmova za ovaj program sačinio je Aleksandar Reljić, autor više dokumentarnih filmova. Ulaznice će biti u prodaji na blagajnama ovog bioskopa, od 10. maja.

Biće prikazani filmovi „Jedna žena, jedan vek“ (Želimir Žilnik), “Dosije: Labudović – Nesvrstani” (Mila Turajlić), “Tvornice radnicima” (Srđan Kovačević),“Pomračenje” (Nataša Urban) “Koreni” (Tea Kovač) i „El Shatt – vreme za utopiju“ (Ivan Ramljak).

Povod za ovaj iskorak Pozorja je činjenica da se dokumentarni film toliko razvio u poslednje dve decenije i osvojio svet na svim prestižnim svetskim festivalima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost