SENZACIJA: "Delije" će biti srećne - Dejan Stanković ima novi klub: preuzeo je crveno-bele

Novosti online

16. 05. 2024. u 18:22

Dosadašnji trener Ferencvaroša Dejan Stanković ima novi klub, nakon što je sa pomenutim osvojio titulu prvaka Mađarske.

СЕНЗАЦИЈА: Делије ће бити срећне - Дејан Станковић има нови клуб: преузео је црвено-беле

FOTO: Tanjug

On je postao trener Spartaka iz Moskve, potvrdio je klub iz Rusije.

U pitanju je klub sa čijim navijačima, "fratrijom", Zvezdine "delije" imaju bratske odnose i nema sumnje da će pristalice i jedne i druge ekipe obradovati ova vest o Stankovićevom angažmanu.

Podsetimo, Dejan Stanković je bez većih problema obezbedio titulu prvaka Mađarske, ali je izgubio u finalu Kupa od ekipe Pakša i nakon tog poraza odlučio je da se povuče.

Stanković je pored Ferencvaroša vodio još Sampdoriju i Crvenu zvezdu, a interesantna je informacija koju je emitovala ruska novinska agencija RIA Novosti.

Naime, u Stankovićevom stručnom štabu radiće i dosadašnje privremeno rešenje na mestu trenera Spartaka, Vladimir Slišković (sin čuvenog Blaža Sliškovića) koji je s Moskovljanima imao zapažen niz utakmica bez poraza, ali je ipak - bio i ostao privremeno rešenje, pa će stručnjaka iz BiH odmeniti bivši reprezentativac Srbije.

U aprilu je Slišković bio proglašen za najboljeg trenera Ruske premij lige (RPL), a komandnu palicu prepušta "Dekiju" posle učinka od četiri pobede, tri remija, jednog poraza, i gol-razlike 11:4 na tih osam utakmica.

Inače, posle 28 kola u RPL-u, Spartak je tke peti na tabeli, sa 46 bodova, a ispred su, redom, gradski rival Lokomotiva (47), Krasnodar (50), Zenit (51) i vodeći Dinamo iz Moskve (53).

"Dejan Stanković je postao zvezda svetskog renomea kada je igrao u Italiji. Sa Laciom je osvojio Seriju A, dva Kupa i dva Superkupa Italije, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope. U Interu je pet puta bio šampion Italije, po četiri puta podizao Kup i Superkup Italije, osvojio Ligu šampiona i svetsko klupsko prvenstvo. Za reprezentaciju svoje zemlje igrao je više od 100 puta", predstavila je pomenuta ruska novinska agencija novog trenera Spartaka.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!