Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica na području Vojvodine, u vrednosti od 12 miliona dinara.

Mirović je rekao da se su izdvajanja za ove porodice svake godine sve veća, ali i da je cilj da takvih porodica bude sve manje. "Želim da te porodice znaju da su ovde ravnopravni sa svim ostalim građanima, a tome služe i konkursi koje raspisujemo, pa i ovih 12 miliona dinara koje smo izdvojili po osnovu tri konkursa", rekao je Mirović.

On je kazao da pokrajinska administracija ne može biti u potpunosti zadovoljna sve dok i poslednja izbegla i prognana porodica ne bude integrisana, te podsetio da Komesarijat za izbeglice ulaže ogroman napor da njima bude obezbeđen trajni smeštaj, u nekoliko objekata širom Vojvodine, poput onih u Sremskim Karlovcima, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ - SVEČANOST POVODOM 171. GODINE PROGLAŠENjA SRPSKE VOJVODINE: Priznanja Pilipoviću i Bogdanu (FOTO)

Duško Čuturilo iz Fonda za izbegla i raseljena lica objasnio je da su danas dodeljeni ugovori porodicama po osnovu tri konkursa, od kojih se jedan odnosi na ekonomsko osnaživanje žena, a druga dva na poljoprirvednu delatnost.

"Dva javna poziva tiču se poljoprivredne delatnosti, odnosno odnose se na nabavku opreme, poljoprivredne mehanizacije, za pčelarstvo i podizanje plastenika. Želimo da nastavimo da pomažemo na ovaj način, jer će ovo značiti raseljenim i izbeglim porodicama da pokrenu privatan biznis", rekao je Čuturilo.

PROČITAJTE JOŠ - NOVAC ZA RADNA MESTA: Igor Mirović uručio ugovore vredne 300 miliona dinara

Podsetio je da je uvedena i novina o dodeli bespovratnih sredstava na konkursima, što ranije nije bio slučaj.