PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče ugovore u ukupnoj vrednosti od 300 miliona dinara, čija realizacija će obezbediti otvaranje 290 novih radnih mesta u 14 preduzeća, kao i nabavku opreme za 26 privrednih društava.

U okviru ovog projekta bespovratna sredstva za nova radna mesta i kupovinu opreme dodeljena su u iznosima od po 150 miliona dinara na konkursima Razvojne agencije Vojvodine (RAV).

Pročitajte još - Mirović: Vojvodina je ponovo na putu razvoja

Mirović je najavio i da će preko 500 miliona dinara, koje je pokrajinski budžet prihodovao iz privatizacije "Luke Novi Sad", rebalansom budžeta, preko RAV-a, biti stavljeno u funkciju privrede.

- To je dobar posao za Vojvodinu i naše preduzetnike, jer ćemo sa ovim ulaganjem ponovo zaraditi novac, koji će se vratiti u budžet i služiti za sve namene - kazao je Mirović.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj je naglasio da je više od 90 odsto sredstava koja su juče dodeljena usmereno domaćim preduzećima i privrednicima. On je najavio da RAV planira novu konkursnu liniju za podršku zadrugama, za šta je obezbeđeno oko 50 miliona dinara.