VATERPOLISTE očekuje novi izazov. Podmlađeni "delfini" žele da osvoje četvrto uzastopno zlato na Svetskom kupu od 11. do 16. septembra u Berlinu. Izabranici Dejana Savića formu su brusili u Beogradu, a sparingovali su im Australijanci i Hrvati.

- Mislim da su najveći favoriti Hrvati, jer dolaze u najjačem sastavu. Mi smo podmlađeni, što ne znači da nećemo učiniti sve da osvojimo novo zlato. Uostalom, pre četiri godine smo bili u istoj situaciji i na iznenađenje mnogih u finalu savladali favorizovane Mađare - ističe Viktor Rašović.

PROČITAJTE JOŠ: BRUŠENjE FORME ZA BERLIN: Vaterpolisti Srbije sparinguju sa Hrvatskom pred Svetski kup

Srbi su u grupi sa JAR, SAD i Hrvatskom, s kojom su pre nekoliko dana odigrali i dve nezvanične utakmice.

- Znam da je neobično da se najveći konkurenti za zlato pripremaju zajedno. Ali, mi smo mali sport, prijatelji, ranije smo vežbali i s drugim rivalima. A sa Hrvatima baš dugo nismo trenirali. Imali smo vremena i da se družimo - naglašava Rašović.

Bez obzira na to što nisu u istom sastavu kao na EP u Barseloni, naši vaterpolisti uvek idu na najviši plasman.

- Sigurno je da ćemo da pružimo maksimum. Podmlađeni jesmo, ali željni dokazivanja. Svako želi da se nametne selektoru Dejanu Saviću, svi smo u sistemu i kadri da se popnemo na najviši stepenik - kaže Rašović.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezda protiv Filipovića, Mandića, Pijetlovića, Rađena...

Viktor podseća da i ostali protivnici nisu za potcenjivanje. Srbe u grupi očekuje još duel sa SAD, dok su u drugoj grupi Mađarska, Nemačka, Japan i Australija.

- I Amerikanci imaju veoma ozbiljnu i nadaren tim, za koji moramo da se spremimo maksimalno. Veoma dobre ekipe su i u drugoj grupi, znamo snagu Mađara, Australijanaca i Nemaca, a uverili smo se i da su Japanci dosta napredovali.

PRVO SA JAR
SRBI u prvom kolu grupe B u utorak, 11. septembra (15.45) sastaju sa JAR. U sredu (17.30) igraju sa SAD, a u četvrtak (16.00) sa Hrvatskom.U nokaut fazu idu sve selekcije: četvrtfinale je u petak, polufinale u subotu, a finale u nedelju.

SPISAK
Na spisku su: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušann Mandić, Nikola Jakšić, Viktor i Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Ognjen Stojanović, Mateja Asanović i Gavril Subotić.