ВАТЕРПОЛИСТИ Црвене звезде нису ни могли да очекују лаку групу у Лиги шампиона. Црвено-беле је жреб, који је одржан у Барселони, сместио у А групу са Про Реком (Филиповић, Мандић), Барселонетом, Егером (С. Рашовић, Аврамовић), Динамом Москва (Д. Пијетловић, Рађен, Суботић), Стеауом и две екипе (А и Д) из трећег круга квалификација.

Црвено-бели ће већ у првом колу, 17. октобра, на базену СЦ "Милан Гале Мушкатировић" угостити славни Про Реко, којег од ове сезоне са клупе води Ратко Рудић. Првак Европе из 2013. не гаји илузије, реалне шансе има против букурештанске Стеауе. Београђани су доста променили тим у односу на прошлу сезону, ангажовали су седморицу играча и желе да њихови млади играчи стасају у елитном такмичењу.

У групи Б су: актулени шампион Олимпијакос, Југ, Младост, Шпандау, Хановер, Солнок и две екипе (Б и Ц) из трећег круга квалификација.

Групна фаза игра се од 17. октобра до 15. маја. Фајнал-ејт одржава се од 6. до 8. јуна у Хановеру, што значи да се немачки клуб већ сада директно пласирао међу осам најбољих у Европи.